• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 10:01

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak zapojit dvojvypinac na 2 svetla

Started by Cabadaj, 03.11.2008, 12:55

previous topic - next topic

Hynek Bureš

Páni, to je mazec co se také může probírat na odborné diskuzi - několik pomazaných hlav usilovně radí, jak zapojit jeden dvojvypínač. Kolegové, kolik času jste tím v součtu strávili? Než jste se vyptali na všechny detaily? A na kolik si ceníte hodinovku? Řekl bych že v součtu úsilí všech zde diskutujících by to tazatel měl od elektrikáře i pozlacené... a ještě jsme si od něj nechali vynadat  (ssur)

Tuším, že ten dotaz byl "podstrčený" a debata probíhala opět přesně podle "zaběhnutého" scénáře, někdo si z nás prostě vystřelil, jen je ku podivu, že si tentokrát nedal ženské jméno  :D.

Kdyby na těchto diskuzích existoval nějaký moderátor, hned nekompromisně a bez milosti by dotaz smazal nebo téma uzamknul.

Jsme tedy na odborném elektrotechnickém portálu, nebo v hospodě "U Šmudlů"?
Jednoduchá zadání mívají často komplikovaná řešení. Jednoduchá se zdají být jen proto, že komplikace si žádný zadavatel nechce připustit. Řečeno česky: vyřeš to jednoduše norma nenorma, hlavně ať je to skoro zadarmo.

Cabadaj

Take it easy, guys!
Omlouvam se jestli to takhle nejak vyznelo, to opravdu nebylo ucelem. Ucelem bylo zjistit navod k vyse popisovanemu problemu, snazil jsem se najit nejake navody, coz se mi nepodarilo, tak jsem vznesl dotaz do tohoto fora, doufaje, ze mi nekdo poradi. Opravdu jsem nestal o to, aby mi nekdo rikal, ze na to nemam sahat a ze si mam vzit ucebnici atd., proste jsem potreboval jednoduchy navod, cehoz se mi nakonec dostalo. Opravdu nejsem zena :-), ani jsem si z vas nestrilel, jen jsem ted trosku v nejistote, jestli se mam na toto forum obratit znova v pripade nejakeho dalsiho problemu... A tim bych toto tema uzavrel. Diky vsem co se snazili poradit...