• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 15:13

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Používáte ČSN online?

Started by eboss, 01.01.2009, 11:01

previous topic - next topic

eservice

Obdžel jsem z ČDNonline k uvádění jmen na hlavičce tisknutých norem:
cituji "už jsme požádali dodavetele o změnu. Bude uváděno jméno firmy a jméno osoby."

H

17.02.2009, 10:43 #109 Last Edit: 18.02.2009, 22:38 by Miroslav Minařík

Quote from: Miroslav Minařík on 27.01.2009, 18:07
Jinak fungují dvě pc.

Ano, to je ve firmě s nějakými 150ti zaměstnanci opravdu úleva ...
Jestli mohu ještě k tomuto - než se přešlo na elektronický přístup k normám, tak se daly koupit normy i v PDF, což jsem ve firmě protlačoval už tehdá. Koupila se norma a kdokoli ze stavbyvedoucích, montérů, techniků ji měl k dispozici, mohl do ní v případě potřeby na serveru nahlédnout. A dnes? Koupí se norma, která se může prohlížet na dvou PC. Takže to celé vede akorát k tomu, že potřebuje-li někdo normu v terénu či na jiné divizi, tak se norma tiskne a mr... se papír/peníze z oken. Nehledě na ekologii. Vskutku pokrok hodný 21. století ....
Navíc proč není v titulku normy název firmy, ale jméno člověka jak už tu kdosi podotknul, to je taktéž nápad hodný ocenění.
Na ničem jiném než Internet Explorer to nefunguje. Atd.

Nový elektronický přístup je z velké části paskvil.

Fuk Tomáš

Quote from: Jan on 17.02.2009, 10:43
než se přešlo na elektronický přístup k normám, tak se daly koupit normy i v PDF, což jsem ve firmě protlačoval už tehdá. Koupila se norma a kdokoli ze stavbyvedoucích, montérů, techniků ji měl k dispozici, mohl do ní v případě potřeby na serveru nahlédnout. A dnes? Koupí se norma, která se může prohlížet na dvou PC. Takže to celé vede akorát k tomu, že potřebuje-li někdo normu v terénu či na jiné divizi, tak se norma tiskne a mr... se papír/peníze z oken. Nehledě na ekologii. Vskutku pokrok hodný 21. století ....

Pokud se nepletu, lze pro firmu se 150 lidmi koupit odpovídající produkt. Varianta 1člověk/2PC je určena pro jinou klientelu.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

ALCR

17.02.2009, 22:30 #111 Last Edit: 18.02.2009, 22:37 by Miroslav Minařík

....
Ano, to je ve firmě s nějakými 150ti zaměstnanci opravdu úleva ...
Jestli mohu ještě k tomuto - než se přešlo na elektronický přístup k normám, tak se daly koupit normy i v PDF, což jsem ve firmě protlačoval už tehdá. Koupila se norma a kdokoli ze stavbyvedoucích, montérů, techniků ji měl k dispozici, mohl do ní v případě potřeby na serveru nahlédnout. A dnes? Koupí se norma, která se může prohlížet na dvou PC. Takže to celé vede akorát k tomu, že potřebuje-li někdo normu v terénu či na jiné divizi, tak se norma tiskne a mr... se papír/peníze z oken. Nehledě na ekologii. Vskutku pokrok hodný 21. století ....
Navíc proč není v titulku normy název firmy, ale jméno člověka jak už tu kdosi podotknul, to je taktéž nápad hodný ocenění.
....

To jméno konkrétní osoby je tam naschvál, jelikož není tento přístup vázán na firmu ale na konkrétní osobu, jen ona může takto označenou normu využívat, pro firmy s více uživateli to funguje za patřičně vyšší obnos jinak.
viz podmínky používání systému ČSN online
http://csnonlinefirmy.unmz.cz/podminky/Licencni_podminky_CSNonline.pdf
Elektromechanik el. zařízení §6+8
Revizní technik el. zařízení a bleskosvodů E2/A
--------------------------------------------------
Navštivte klub České výrobky, dě*kuji za upřednostňování českých firem pří výběru a nákupu, podporujete tím české zaměstnance a českou ekonomiku a ve výsledku i sami sebe.

Milan Karvánek

Daří se vám zobrazovat také TNI?? Já je nějak nemůžu najít.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Karvánek on 19.02.2009, 21:01

Nevyhazuje to chybu? Naposledy to zapisovalo chybu pod číslem xy tisíc.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Miroslav Minařík

Na ničem jiném než Internet Explorer to nefunguje. Atd.

Používám z 99% FF. V případě ČSN online nefunguje přihlášení jinak než přes IE, ale pak již až do dalšího kontrolního přihlášeni se dá FF používat. No je to bug.
.

....

Josef Drda

Quote from: Milan Karvánek on 19.02.2009, 21:01

Účet - TNI - Třídící znak ..Třída  (33,34,35.... ) - Enter     ;)
Revize, kontroly a servis strojů, přístrojů, elektrických i elektronických zařízení a elektroinstalací. 
Specializace na servis vstřikovacích lisů a vytlačovací strojů na plasty včetně jejich periferií.
Neočekávej , že budeš osvícen , vstoupí-li do tebe elektřina ...

Pavel Horský

Přišla někomu už nějaká odpověď z emailu infocentra UNMZ?
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

TO:Milan Karvánek
TNI jsou vždy ve vyhledaných normách /pokud mají TNI /tak jsou vždy s normami  vyhledány i ony.....bývají většinou poslední....
Jdou postahovat od prvopočátku online....bez problémů...
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Milan Karvánek

20.02.2009, 12:13 #118 Last Edit: 20.02.2009, 12:33 by Milan Karvánek
Zajímavé, zajímavé, zdálo se mi, že na počátku se mi opravdu TNI zobrazovaly za ČSN, ale poslední 2 dny tam nic nebylo a po zadání do vyhledávacího okénka to na TNI - třída - enter, vyhodilo tabulku podrobného vyhledávání a ani z té se nedala konkrétní TNI najít. No dnes mi přibyla na úvodu nová obrazovka "moje menu" a z ní je vstup na TNI již bez problému.
Sice nevím proč to nešlo, ale hlavně, že už to jde. Konec konců, také nemusím vědět v životě všechna tajemství  :)

František Šohajda

Možná že vylepšují systém... Necháme se překvapit co nám vylepší. ;)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Alin

Quote from: František Šohajda on 20.02.2009, 12:30
Možná že vylepšují systém... Necháme se překvapit co nám vylepší. ;)

Oni to časem doladí, každý systém má na začátku problémy.
Každopádně já jsem rozhodnutý že dokud s v PDF nebude dát vyhledávat text a zvýrazňovat tak si to domů neobjednám. No a tohle nesouvisí s tím jak moc mají odladěnou webovou aplikaci ale s rozumem při vytváření zabezpečení dokumentu :'(.

Lukáš Láryš

Zkoušel jsem se přihlásit na ČSN online, ale bez úspěchu (nejsem nově registrovaný uživatel).
Máte někdo podobný problém?
Loni to ještě fungovalo. ;D (29.12.)

Miroslav Minařík

ÚNMZ se teď již zařadilo mezi ostatní úřady.
Jede si po svém.
Udělalo si facebookovou stránku a tím splnilo komunikaci se světem.
Poslední mohykán Csirik je pryč.

Tak nějak to slýchávám od blízkých elektrotechniků.
ČSN online naštěstí nepotřebuji.
I když jsem ho měl mezi prvními.
.

....

Kamil Novák

Včera jsem se tam pokoušel přihlásit a objevila se hláška ve smyslu, že systém přechází na nového provozovatele a bude funkční od 3.1. Doufám že 2018...

A k otázce : i když se dá tomuto systému vytknout hodně věcí, např :

- když nevyčerpám všechny tisky (protože mne v předplaceném období prostě tolik norem nezajímá) a vynechám jeden půlrok, tak jsem pro ně napříště "novej" a moje předplacené, ale nevyčerpané strany propadly "ve prospěch státu",

- jejich ochranný plug-in musím při každém pokusu o zobrazení znovu a znovu do Acrobatu instalovat,

- plíživé zdražování ve stylu : za stejné peníze jen polovina předplatného. A že by za dvojnásobek ceny měl být nějaký kvalitativní posun ?

- dnes se vytváří jen zlomek "čistokrevných" (tedy nepřevzatých) ČSN a jen zlomek norem se vydává v papírové podobě. Tak by jeden předpokládal, že k tomu nebude zapotřebí tolik zaměstananců. A že by se tak mohly snížit i náklady na chod tohoto úřadu, což by se v "normálním" ekonomickém prostředí mohlo odrazit i na ceně služby.

Ale velká část zde jistě dobře pamatuje doby, kdy jsme si museli, byť třeba kvůli pár stránkám, kupovat předražené normy v papírové podobě. Občas to vycházelo i na 20,-Kč/strana A4.
Ve světle této nedávné historie je to dnes (skoro) luxus. Řečeno s klasikem : "Kdo se nespokojí s málem, není hoden velkého ".

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jirka Š. Svejkovský

Původní adresa mě přesměrovala na novou csnonline.agentura-cas.cz.
Přihlášení OK.

Před časem ing. Babiš přímo prohlásil, že jsou normy příliš levné a že potřebuje splnit předvolební slib (naplnit státní pokladnu). Je to tedy skrytá daň.

Problémy s pluginem jsem zaznamenal taky. Jenom nechápu, proč to na mě mluví německy.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

František Šohajda

A není ta nová agentura soukromý podnik??Odtržená od "státního" úřadu?

PS:
Také mě to psalo to samé....
Zkoušel jsem různé vychytávky ...a užto funguje tak jako před rokem 2017.. (norm)
Nevím proč to nenechyli tak,jak to běželo, jen měli přejmenovat majitele!