• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 16:57

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak zapojit keramickou desku a troubu na jednu zásuvku?

Started by Jarmil Mikulík, 19.07.2006, 08:23

previous topic - next topic

Jarmil Mikulík

Děkuji za dobré tipy! Tohle jsem potřeboval a zítra to vyzkouším.
Jinak ovládání je tam klasicky na dva "potíky", jeden na teplotu a druhý jako přepínač funkcí.

Jaroslav Hasala

I pro nepřiliš zkušeného elektrikáře by neměl být problém zjistit, jestli je přívod do spotřebiče pod napětím,  pokud ano, dál už se to řeší jako reklamace

Jarmil Mikulík

takže jsem to proměřil a zjistil jsem zajímavou věc: přímo na svorkách zapojení přívodní šňůry v troubě je těch 220, jak je potřeba, lampa tam svítí. dokonce po nahození jističe tam funguje a cinká minutkový odpočet (trouba má intzegrovanou minutku), ale jedinné co nefunguje je ten ohřev. Takže patrně asi reklamace, že?

Petr Doležal

Asi ano, pokud jste něco nezapoměl navolit. Pokud je to těžká nabo rozměrná bedna, nezapomeňte hned u reklamace uplatňovat nárok na dopravu (taxík a pod.) a ztrátu času.
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Jiří Fuksa

Ještě mě napadla jedna myšlenka.
Není ta trouba inteligetní?. Nepozná náhodou, že jste tam ještě tu kačenu nestrčil? Nebo, že je příliš malá?
Pračky taky umí navolit program podle množství vloženého prádla a na minutu přesně vám oznámí, kdy bude vypráno.

Jan Šlosárek

Na celé této záležitosti mne překvapuje hlavně jedna věc,kterou tady zatím nikdo nezmínil.V případě zakoupení takového spotřebiče,který vyžaduje pevné připojení (el.kamna a pod.)je požadováno jako součást záručních podmínek připojení odbornou firmou,včetně potvrzení.Tím samozřejmě nechci žádným způsobem snižovat Vaše elektrikářské schopnosti.Doporučuji se řádně podívat na záruční podmínky.

Když venku prší, dají se dělat jen dvě věci a já karty nehraji...

Petr Doležal

Jarmil Mikulík

Ano, již to tu bylo zmiňováno. Ikdyž bych toto potvrzení patrně dokázal sehnat, i tak si myslím, že přes požadavky prodejce obecně obchodní zákoník nic takového nezmiňuje a prodejce nemá právo to vyžadovat.

František Přidal

Pokud má trouba minutku, obvykle je trouba vypnutá touto minutkou, a pro mimominutkové zapnutí bez odčasování touto minutkou, se pootočí knoflík minutky vprotisměru načasování, pro trvalé zapnutí trouby ostatními ovladači - viz návod.
(obvyklý lidský faktor)

Jarmil Mikulík

Děkuji za geniální vyřešení mého problému. Po deaktivaci minutky trouba opravdu funguje. 8)
Tak teď jen nevím, jestli mám mít radost že jsem vše zapojil správně a nebo jestli mám být naštvaný, že nedokážu zapnout blbou troubu. 8))

Každopádně děkuji všem, kdo se mi snažili pomoct!

Petr Doležal

Jarmil Mikulík

Já teď ten návod nemám u sebe, jen jsem jim zavolal ať to zkusí zapnout se zaplou minutkou a už to šlo. Ikdyž teda návod týkající se ovládání je zkomprimován na jednu A4 a znáte to, návod se čte až nakonec... (a já v něm hlavně hledal věci týkající se zapojení).

Petr Doležal

Ano, je to jedno z Marfiho zákonů: "Když všechno selže, přečtěte si návod."   :-D

Jaroslav Kořínek

Kolego Mikulíku - radujte se ! Dílo se zadařilo díky vzájemné spolupráci ostatních elektrikářů na tomto portálu a tak si myslím, že je to dobře!

Milan Karvánek

Tak fajn, vyřešili jsme zde grandiózní problém! Stačí si přečíst návod a pokud chci něco zapojovat tak to musím umět a být na to vybavený. Jak prosté!  Přimlouvám se abychom každý dělal jen to co opravdu uméme.

Jarmil Mikulík

Ale jistě, není nic snazšího než vypláznout z peněženky 2000 a objednat si patřičně vybaveného a zkušeného montéra. Jak prosté...

Milan Karvánek

Když vybavuji novou kuchyňskou linku za 40 - 80 tis. tak 2 tis. už mne nepoloží, že .