• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 18:34

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Je možné zapojit na FI celou koupelnu včetně zásuvek?

Started by Sedlář Aleš, 09.04.2009, 15:51

previous topic - next topic

Kamil Novák

Quote from: Sedlář Aleš on 10.04.2009, 18:42
Chata je z roku 97, takže rozvody nejsou zase v tak špatném stavu.

Jestli máte na mysli 1997, tak by se tam již žádne dvoužilové (TN-C) rozvody neměly vyskytovat.
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Tomáš Spočtený

Quote from: Kamil Novák on 10.04.2009, 19:29
Jestli máte na mysli 1997, tak by se tam již žádne dvoužilové (TN-C) rozvody neměly vyskytovat.

i kdyby tam bylo 1897 tak by tam TN-C nebylo  ;) myslim ze v té době měli TT nebo IT   ::)

Sedlář Aleš

Pánové ta stavba je postavená a zpracována tzv. co dům dal... Každopádně doufám,že mě již nemůže nic překvapit...   ;D
Sem si dovolil...  :o

Miroslav Minařík

Quote from: Miroslav Lampart on 10.04.2009, 10:55
To snad nemyslíte vážně. Vy by jste podepsal revizi na koupelnu bez chrániče? To jste pak kaskadér. Já rozhodně ne. Taky nezapomeňte na Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů,  a to § 415: " Každý je povinen počínat si tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, na majetku, na přírodě a životním prostředí.".  Ono i to doporučení může být závazné, když se něco stane.

Pane Lamparte nepouštějme se zde do diskuse, která byla již v minulosti probraná. České normy jsou nezávazná doporučení v závazném dokumentu. Česká norma doporučuje a toto doporučení lze zezávaznit jiným dokumentem. Například smlouvou atd. Upřesnil jsem pouze názvosloví. Předpis nařizuje, norma doporučuje.

Jinak dnes obydlí (natož koupelna) bez proudového chrániče je jako jezdit v autě bez pásů.

A závěr?
Nemyslíš? Zaplatíš! Renč má bod!
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!