• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:04

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Zkoušel jste někdo tiskonout z čsnonline dvě strany na list ?

Started by Petr Matuška, 07.05.2009, 09:53

previous topic - next topic

Petr Matuška

Pokoušel jsem se (neúspěšně) tisknout z ČSNonline normu tak,
abych měl dvě strany na jeden list A4.
Nastavil jsem oboustranný tisk a dvě strany na list.
Vždy jsem ale tiskl 1:1.  
Mám jednotlivou licenci ČSNonline bez omezení, Adobe reader v.9 a Windows 2000.
Už jste  někdo zkusili vytisknout dvě strany na list úspěšně?

Milan Illek

Vytisknu napřed sudé, pak liché na druhou stranu, ale nějakým navolením dopředu to asi nejde.
Dá to víc práce, ale ušetří se papír a líp to vyoadá.

Kamil Novák

Quote from: Milan Illek on 07.05.2009, 10:04
Vytisknu napřed sudé, pak liché na druhou stranu, ale nějakým navolením dopředu to asi nejde.

A vám to jde zvolit přímo v předvolbách tisku ?
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

František Šohajda

Už se to tu řešilo v lednu, a nejde to ani podle vyjádření ČSNI /v lednu to nešlo/..nezkoušel jsem to, protože si zvýrazňuji důležité věci a na obou stránkách by to bylo nečitelné.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Kamil Novák

Quote from: František Šohajda on 07.05.2009, 10:30
Už se to tu řešilo v lednu, a nejde to ani podle vyjádření ČSNI /v lednu to nešlo/..

Právě proto mne přakvapil příspěvek kol. Illka.  :-\
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Milan Illek

Kamil Novák

Quote from: Milan Illek on 07.05.2009, 10:51
Přímo to nejde, musím to tam všechno napsat.

Promiňte, asi si sedím na vedení - JAK napsat ?  :-[

Milan Illek

Tisknu cca 1 normu za týden. Proto mi nevadí, že je s tím víc práce. Navolím stránky, které chci tisknout:
2,4,6,8...až do konce, vytisknu, seřadím vytištěné listy, jak je potřeba dle tiskárny a tisknu 1,3,5,7... až do konce. Mám oboustranný výtisk.

Petr Matuška

To: Illek
Nemám problémy s oboustranným tiskem ale s tiskem dvou stran na jedné ploše.

To: Šohajda
Pokud  v lednu nebylo možné tisknout dvě stránky na jednu A4ku, tak to asi nejde ani dnes.  Děkuji za sdělení.

Patrik Augustin

me prestalo bavit to zadavat po cislech. Idealni reseni tiskarna s duplexem. Mam odzkouseno HP 5Si a be problemu.

To Matuska: Chapu to dobre ze to chcete udelat na format A5?Cili stranu 1 a 2 chcete nacpat na jednu A4? Tak to jsem teda nezkousel a podle meho to ani nepujde
Elektroinstalace
Hromosvody
Revize
Výškové práce
http://www.montaze.org

Petr Matuška

To: Augustin
Chápete to správně. Dvě strany A5 na jednu A4. Asi to fakt nepůjde.

Prokeš Luboš

Zkuste Fineprint - virtuální tiskárna s formátováním.

Zdenek Rajmont

Fineprint doporucuji. Umi tech stranek na jednu A4 treba i 8 ...  ;)
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz

ALCR

Hodně se toho řešilo zde http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,10946.0.html.

Tisknout oboustranně jde jen pomocí zadávání jednotlivých stran 2,4,6,8, .. otočit listy a 1,3,5,7, ... nebo mít tiskárnu s duplexem.

Obejít to pomocí virtuální tiskárny nejde v ČSN online mají tuto aplikaci blokovanou.
Elektromechanik el. zařízení §6+8
Revizní technik el. zařízení a bleskosvodů E2/A
--------------------------------------------------
Navštivte klub České výrobky, dě*kuji za upřednostňování českých firem pří výběru a nákupu, podporujete tím české zaměstnance a českou ekonomiku a ve výsledku i sami sebe.

Aleš Dobrovolný

Vytisknout jednostranně a pak prohnat kopírkou, která umí funkci 2xA4 na 1xA4   (doh)
Na twitter.com jako alesd, na G+ https://plus.google.com/113064284193761258953/posts -  můžete mě sledovat... . Elektronická  vizitka - hcard.ivancice.net

Petr Matuška

To: Dobrovolný
Pokud bych chtěl více výtisků, není to špatný nápad. Mě ale stačí jeden výtisk.

Martin Novák

GRRRRR   :'(   (fool) (fool)     (plc) (plc) (wall) (wall)

beedo

Vyskúšajte to nastaviť nie v Adobe Readeri, ale priamo vo vlastnostiach tlačiarne (samozrejme to ten ovládač musí podporovať, napr. Kyocera Mita). Momentálne pri sebe nemám žiadnu, tak nemôžem pozrieť, ako sú na tom najrozšírenejšie HP.