• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaký je rozdíl mezi hlavním a doplňujícím pospojováním?

Started by Pavel Jirous, 12.05.2009, 23:06

previous topic - next topic

Pavel Jirous

Pane Fasulis,souhlasím s Vámi a děkuji za Vaše názory.
A jak píše p.Jarovec :"proboha - těch pár metrů drátů mě přece nezabije" je také pravda.... (jednicka)

Kamil Novák

Quote from: Pavel Jirous on 18.05.2009, 08:18
...ale když někdo potřebuje pouze pořešit novou koupelnu,tak asi těžko bude mít projekt :)

Pak ovšem stejně těžko může být provedena výchozí revize.  (no)
Jestliže se tedy bavíme v rámci daných pravidel.  (norm)

BTW : je ale otázka, jestli pojmem Projekt myslíme totéž.  :-\
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Pavel Horský

A jsme opět u toho. Projekt - neprojekt.................stále do nekonečna omílaný problém. A přitom jak by to bylo jednoduché, kdyby každý dodržoval základní pravidla. Pak by se tu nemuseli do nekonečna řešit stále stejné věci.  (zle)
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

František Šohajda

Projekt je projekt...!!
Ale........!!stojí "hodně" peněz a český člověk rád šetří.. :'( :'(
Pak se lidé ptají co a jak a kde???
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Alin

Quote from: František Šohajda on 18.05.2009, 14:11
Ale........!!stojí "hodně" peněz a český člověk rád šetří.. :'( :'(

To není o tom že by "český člověk" rád šetřil, on šetřit musí protože na rozhazování nemá. Když jsem zjistil kolik mě bude stát nábytek do předsíně který se musel vyrobit na míru protože běžný nábytek se tam prostě nevešel tak jsem šel, nakoupil materiál, ruční el.nářadí jako vrtačku, mafla, brusku a pod. udělal jsem si ho sám a světe div se, bylo to levnější a ještě mám kupu nářadí jako bonus. Podobné je to s cenou malých projektů, buď neseženete nikoho kdo vám to nakreslí nebo seženete a řekne si za to peníz za který se to dá postavit, nebo je to za slušné peníze ale je to tzv. "univerzální projekt" který je stejný ať se staví kde se staví a je ve své podstatě k ničemu.

Hugo K.

Zarejpám do diskuse projekt-ano či ne.
Tuším,že J.Š.Svejkovský zde s povzdechem uvedl,že živnost projektanta elektro byla převedena mezi živnosti volné. V tom případě s nevelkou investicí za ŽL může projekt zpracovat cukrář nebo švec.

Kamil Novák

Quote from: Hugo K. on 19.05.2009, 09:41
Zarejpám do diskuse projekt-ano či ne.
Tuším,že J.Š.Svejkovský zde s povzdechem uvedl,že živnost projektanta elektro byla převedena mezi živnosti volné. V tom případě s nevelkou investicí za ŽL může projekt zpracovat cukrář nebo švec.

Je to trochu nadnesené, ale v podstatě je to tak.  :'(
A tomu také odpovídají, bohužel až příliš často, výsledná "díla".  (zle)
Čest vyjímkám !  (poklona)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj