• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Není připojení zábradlí k hromosvodu zbytečné?

Started by Pavel Röszler, 30.09.2009, 18:19

previous topic - next topic

MILAN ZBYVATEL

novy1

Quote from: MILAN ZBYVATEL on 06.10.2009, 23:41
Neviem ako to je v CR, ale v SR kazdy vacsi projekt musi prejst Technickou inspekciou, ktora ho posudi a vyda stanovisko. Na stavby s vacsim rizikom - laicky povedane projekty musia byt overene a po realizacii pride inspektor previest prvu uradnu skusku. No a to uz je ina kava aj pre projektanta, aj pre revizaka a aj pre montaznu firmu.

No a tato povodna tema je stale aktualna aj v SR.

Jan Alin

Quote from: Jan Hájek on 06.10.2009, 23:38
Osobně považuji ESE za historickou metodu stejně jako hromničku ( té se směje každý, ale o její nefunkci nenajdete psanou ani řádku)  nechápu jak jí mohou věřit ti co absolvovali základní školu.

;D Hromnička je dost dobrá ale troufnu si tvrdit že ESE má určitě větší účinnost, přeci jen je to jímač. O té hromničce se blesk nemá šanci dozvědět ale je to zase romantické být za bouřky na horské chaloupce a při svitu hromničky vyprazdňovat lahvinku dobrého vína. ;D

Fuk Tomáš

Quote from: MILAN ZBYVATEL on 06.10.2009, 23:41
...S tymi normami je to tak, ze su napr. vydane ako EN a este nemusia byt prebrate a vas konkretny problem tie CSN nemusia obsiahnut....

To ovšem není případ ochrany před bleskem, kde ČSN je v souladu s EN - naopak Francie se svou normou na aktiváky je povinna ji zrušit.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

František Šohajda

To asi nebude jen problém Francie..?
Byl jsem na jednom nejmenovaném řeckém ostrově na dovči, a asi elektrikářská "destrukce" ;D
zapracovala, a místo kde stál hotel byla vesnice, jak jsem se podíval po střechách, napočítal jsem kolem cca 5 pulsarů ..! netroufnu si říci číslo na celém ostrově??  podle čeho to oni dělají??
To bylo pouze to, co oko dohlédlo /bez brílí  :D/...!
Asi to bude více zemí, co to povolují... >:(
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...