• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?

Started by Standahammer, 21.10.2009, 18:19

previous topic - next topic

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Miroslav Minařík on 23.10.2009, 08:09
To, co popisuje s tím přeskokem na vodovod, to je tak možná vysoké napětí.

Spíš velmi vysoké napětí. Jestli byl pán u toho přeskoku, gratuluju mu k přežití!
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jirka Š.

Miroslav Minařík

Taková reportáž v tv opět dělá z elektrikářů a energetiky úplný pitomce.
S tím by se opravdu mělo něco udělat.
Silně mi to připomíná probíjející most v Řečkovicích.
Nova posbírá argumenty lidí, kteří o tom "něco" slyšeli a vytvoří senzaci.
Pak to někdo vyřeší. Ale Nova z toho vždy profituje ať již řekne sebevětší pitomost. Nikomu se nikdy neomluvila. Ona Nova "pouze" cituje názory lidí, že?

Pokud je zde někdo místní toho okolí, dejte nám prosím do redakce nějaký kontakt na radnici nebo na toho, komu to také nedá spát.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

František Šohajda

Jo,jo je to český sport....když něco hoří, je to na 100% z elektriky... :D :D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Franěk

To je výzva i pro mě  o:-)

(poklona) (drinks) (poklona) (drinks)

Tak máš prvního dobrovolníka, pardón, už druhého. První se hlásil p. Rajmont.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Miroslav Minařík

Není tu tedy někdo z blízkého okolí toho záhadného jevu?
.

....

Hugo K.

Miroslav Minařík

Quote from: Hugo K. on 26.10.2009, 08:41
Už jsem zde zmínil, že v reportáži byla uvedena obec Strašice.
www.strasice.eu

Tam jsem již volal, zatím ví, to co my sami.
.

....

Jan Lukáš

Jo VF výboje. To bude ono. To musel zase vymyslet kravaťák. Pokud by to bylo VF, už dávno by tam ty lidi nebyly. No ale na ČTU dělo kolega, jsem zvědav co zjistí  :D :D :D

Jiří Schwarz

Podle reportáže z 29.10. by to mohlo být nějaké elektromagnetické pole.
Pak by to chtělo nějaký přístroj na vyhledávání "štěnic", což je v podstatě velmi širokopásmový indikátor elektromagnetického pole a pokud to elmag. pole dokáže "zapálit", muselo by to snad okamžitě "urazit" ručičku měřáku!!
Mám tu jeden amatérsky postavený, mám ho "připravit do akce"?
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Šohajda

Taky jsem to zahlédl....jeden den hořely zásuvky 48x a druhý den 68x bez napětí---??
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Hugo K.

Mám to do Strašic přes "dva kopce".Snažím se ptát,zatím nic.
Na vojsko bych to nesváděl. Doby kdy v lesích bylo víc vojáků než stromů jsou dávno pryč.
Je zajímavý údaj o nově stavěné solární elektrárně.Jestli panely působí jako zrcadlo..?
I Jericho takhle nějak padlo.

Kamil Novák

Quote from: Hugo K. on 29.10.2009, 21:18
...Jestli panely působí jako zrcadlo..?

...tak by té energie moc nevyprodukovaly.  ;)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Hugo K.

Myslel jsem pro jiné vlnové délky než viditelné světlo.

JohnB

Pánové,
chtěl bych se jen jako náhodný pocestný zeptat, zda vám spíše nepřijde, že se jedná o HOAX.
Přece jenom není to poprvé, kdy se nějací lidé snaží zviditelnit v TV.
Mimo tuto zprávu jsem i zachytil o požáru v kasárnách.
Nepřijde vám, že toho je na tak malé město/vesnici najednou příliš mnoho ? Taková náhoda..
Je jen otázkou, kdy si to média spojí.. a znovu "dofouknou"

Otázka druhá, zda to opravdu nemá souvislost. Osobně jsem pro zachování logického a kritického myšlení.

29. října 2009 09:36
STRAŠICE (Rokycansko) (ČTK) - Technická závada na výrobní lince byla příčinou středečního velkého požáru v areálu bývalých kasáren ve Strašicích. Na lince na zpracování vyřazených elektrospotřebičů vznikla škoda za tři miliony korun. Šlo o stejnou závodu jako letos v květnu, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

V areálu, který je v provozu dva roky, hasiči likvidovali rozsáhlý požár už potřetí. Loni v říjnu tam vyhořel sklad starých lednic a televizorů.

"Pět hasičských jednotek likvidovalo požár pět hodin," uvedla Marešová. Podle starosty Strašic Jiřího Hahnera se zřejmě přehřál gumový dopravník a od něj se vzňaly granulované plasty na lince. "Obrovská mračna zplodin šla do lesů směrem k vojenskému prostoru Brdy, nikoli na obec," uvedl. Pokud by emise, které na místě měřila laboratoř hasičů, mířily na vesnici, obec by vyhlásila zákaz vycházení a otevírání oken.

Zástupci obce museli přivolat lékaře k popálené obsluze. "Na místě budou ještě vyšetřovat hasiči. Bude také jednat s vlastníkem," uvedl Hahner. Podle něj zatím linka funguje v prodlouženém zkušebním provozu.

Požár ve stejném zpracovatelském provozu likvidovali hasiči i letos v květnu a v říjnu loňského roku. V prvním případě na místě nezjistili žádné zvýšené koncentrace nebezpečných látek ve vzduchu, ve druhém byl v obci vyhlášen i zákaz vycházení a otevírání oken, protože se zplodiny z hořících plastů dostaly do ovzduší. Elektrotechnické přístroje zpracovává recyklační linka, údajně největší a nejmodernější v ČR. Před dvěma lety ji otevřela plzeňská firma D+P Rekont.

Fuk Tomáš

Quote from: Jan Lukáš on 29.10.2009, 20:11
Jo VF výboje. To bude ono. ... Pokud by to bylo VF, už dávno by tam ty lidi nebyly. No ale na ČTU dělo kolega, jsem zvědav co zjistí  :D :D :D

Jo jo, vf výboje, které rozbíjejí čiré sklo  ;D
To sklo má první absorpční centra v ultrafialové oblasti, nižších frekvencí si ani nevšimne. Takže nejspíš úžasně výkonný tajemný zdroj gamma záření, které plasty zapálí, sklo rozbíjí a lidi to přežijí...

Quote from: JohnB on 29.10.2009, 21:43
Dobrý den Pánové,
chtěl bych se jen jako náhodný pocestný zeptat, zda Vám spíše nepřijde, že se jedná o HOAX.

Vřelý souhlas.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Miroslav Minařík

Volal jsem do Strašic na radnici, paní o té události věděla z Novy  (dance)

Až bude seriozní badatel známý nezaváháme s naší kamerou.
Pokud to Nova povede stejně jako probíjení mostu v Řečkovicích
tak je to horší než HOAX.

http://elektrika.cz/data/clanky/megareportaz-most-a-nase-hypoteza-4-cast-rozuzleni
.

....