• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Víte jak to dopadne, když se šetří na elektroinstalaci?

Started by Jan Němec, 07.01.2010, 11:47

previous topic - next topic

JBubik

No přátelé, upřímně řečeno, tenhle článek je typický PR článek vytvořený na zakázku. "Na jeden zásuvkový okruh napojil dvě až čtyři místnosti, v objektu užíval i energeticky náročné spotřebiče. Jednoho lednového dne se tak stalo, co se stát muselo: přeskočila jiskra, vypadly jističe a po obnovení dodávky proudu vzniklo v instalační krabici žhnoucí ohnisko, které se postupně přeneslo na stavební konstrukci a po přístupu vzduchu následně došlo k intenzivnímu rozhoření.....". Kde přeskočila jiskra? V rozvodech? U spotřebiče? Host tam zapojil nějakou šílenost? OK, jistič vypadl.  Pak ho nahodili a už nevypadl. To pod něj dali klacek?  Nebo byla příčina "přeskočení jiskry" odstraněna a proto už nevypadl?  Nebo měl jistič špatnou termospoušť? Nevíme. Pravda, taky se mohlo stát, že vodiče byly z hliníku a zkratem se upálil.......ale jak jsem napsal - nevíme.

Nebo: Více než čtvrt století stará elektroinstalace byla vedena po povrchu, ač použité vodiče jsou určeny pod omítku... jaké vodiče jsou určeny pod omítku a nepatří na povrch? CYKYLo? CY? AY? Bavlněné vodiče? Možná to byly CYKY a pak redaktor jen neví......

Otázky si kladl i znalec a na příčinu požáru nepřišel. Znalec. Osoba znalá, proškolená, zkušená, těžko posuzující svůj první požár za svůj život......asi ta příčina nebyla tak jednoznačná, jak píší v článku. Jakýsi vzdělaný JUDr, universální redaktor Práva, soudkyně a čtenáři ovšem mají jasno. Ti z Práva vidí zlého podnikatele, který v honbě za ziskem ohrozil lid. Ti mistní pak fušera, co si bastlí podkroví.....

Aniž bych ho hájil, může být vše úplně jinak - párkrát jsem se v novinách setkal s popisem čehosi, co mi bylo známo. Když jsem pak o tom četl, nevěděl jsem, zda bdím či sním........

Lubomír Jindra

Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Václav 3

Quote from: Michal Kolesa on 07.01.2010, 22:59
Mě jednou nechtěli v obchodě prodat 2 tužkové baterie. nejdříve jsem musel ukázat peněženku, že vůbec na ně mám.

Zkuste se oholit a ostříhat, pak nebudete mít problém!

Michal Kolesa

12.01.2010, 08:09 #21 Last Edit: 21.02.2010, 17:59 by Miroslav Minařík
1) Čím si pomohou?
2) Diskriminace podle vzhledu je zakázaná
3) O stříhání, holení, mytí, česání, co budu mít na sobě, .... nerozhdoduji já, ale moje máma. Pišu to v každé diskuzi, tak nechápu proč to pořád říkátze mě. když jána to nemám žádný vliv.

Václav 3

Já vás nediskriminuji, jen se pokouším poradit. Pokud s Vaší maminkou není dohoda možná, tak vás mohu jen politovat, ve Vašem věku byste měl mít možnost prosadit svůj názor na vlastní vzhled.

Václav Pešek

michal Kolesa: nic proti, ale vypadáš jako chuligán, tudíž nebudíš přílišnou důvěru, to se pak nemůžeš divit, že ti někdy někdo dá tu nedůvěru najevo...

pokud skutečně vypadáš tak, jak na fotce (doposud jsem si myslel že je to fake) tak to "potěš prdel" vzhled je jedna věc, úprava druhá...

pokud tvoje matka prosazuje takovýto vzhled (moc tomu nevěřím - starší generace bývá často konzervativnější než třeba já) tak je možná na čase si vhledem k tomu že asi už nejsi 10letý chlapec, ani 15 letý puberťák, prosadit normální zjev, a nebo vzít život do vlastních rukou se vším všudy, pokud si třeba matka tvůj vzhed podmiňuje možností u ní bydlet...

znám pár lidí, kteří ¨vypadají divně a jsou dobří, ale spíše výjimkd ypotvrzující pravidlo...   stejně jako znám pár lidí co vypadají normálně a jsou to neobyčejní šmejdi...

už to tak na světě je, že šaty dělají člověka..... :-)
CNC mechanik - §6