• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Je možné umístit zásuvku 230V přímo nad kombinovaný sporák?

Started by Radek Kratochvíl, 10.03.2010, 17:06

previous topic - next topic

Jirka Š.

Quote from: Dingo on 12.03.2010, 21:19Někomu se to třeba nelíbí, ale zakázané to není.

Zakázané to není, ale je to hovězina. Už jenom proto, že se občas střídají jak obyvatelé, tak sporáky. Nemluvě o tom, že by si tam babička třeba mohla připojit vysavač nebo žehličku, jenom "na chvilku".

Milan Karvánek

Celé toto téma je jedna velká zoufalost! To, že se nenajde přímý článek ČSN, který by to zakazoval, ještě neznamená, že to je tak správně. Aby byla instalace provedená řemeslně správně a byla v praxi bezvadně použitelná, je také kromě norem nutno použít zdravý rozum a potom zkušenosti nabyté léty praxe.
A relativisté si mohou říkat co chtějí a klidně si mohou prosazovat práva občanů na omyl a na štěstí z omylů plynoucí  :D až někomu začne od plotýnky hořet šňůra připojeného spotřebiče, bude mít občan rovněž právo na likvidaci škod na vlastní náklady  ;D

Zdenek Hejčl

Je to proti obyčejnému selskému rozumu. Nechovejte se prosím jako naši poslanci a používejte obyčejný zdravý selský rozum.  o:-)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Lukáš Rotrekl

Když někdo trvá na tom, že chce zásuvku přímo nad sporák, tak jej vždy zvu ke mě do bytu, kde jsem jednu takovou zdědil...Většinou, když se doví že to mám doma a nechtěl bych to si to rozmyslí, dva vyrazili a rozmysleli si to po té co to viděli....
Bohužel, není v rodině žádný elektrikář, který by měl čas s tím něco udělat... o:-)

#117#  TAKŽE ZÁVĚR: Zásuvku nad sporák v žádném případě neosazovat. Ti, kteří si myslí, že je její
                                   osazení v pořádku, se velice mýlí.
                                   Tímto je odpověď vyčerpána a téma se zamyká.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.