• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 18:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Byl tam opravdu elektrikář?

Started by Miroslav Minařík, 06.05.2010, 07:51

previous topic - next topic

Radek Červený

Myslím si, že není třeba dělat konfrontaci a ukazovat něčí jméno, co kdo sprasil. Ten dotyčný by to stejně zapřel a navíc nevím, kdo by se věnoval tomu, aby tyto informace ověřoval.

Spíš bych se zaměřil na to, aby se z diskuzí nedělala bezplatná internetová poradna. Mnozí tazatelé si diskuzi s tímto zaměňují a ještě bouchají pěstí do stolu, že nedostali odpověď nebo ji nedostali hned. Ty bych normálně vypral ven z fleku hákem takový dobytek  (zliskat) (box)
Je třeba si uvědomit, kolik každého z nás stálo času, energie a i finančních prostředků, abychom věděli to co víme. Dělali jsme to pro to, abychom byly v oboru o kus dál a hlavně, aby nás to živilo. Nikdo z nás nemá v ŽL jako činnost provozování charity. Informace se dnes běžně obchodují. Za banální informaci na úřadě zaplatím od 30Kč výše a to ani obsluha nic neví, tam sedí jen tupá knedla, která umí ovládat PC a koukne do systému.

Proč tedy stále dokola někteří jedinci vysipou laikovi i to, co pomalu neví? Proč se nevyužívá diskuze k osvětě nebo poradě kolegy s kolegem? Proč stále dokola ti stejní laikovi řeknou krok po kroku, jak si to má udělat a pak naříkají, že sedí doma a nemají ani na to, aby uživili rodinu?

To je můj osobní názor, ostatním k zamyšlení.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jirka Š. Svejkovský

Další kandidát na pranýř. Já už to mám za sebou. :)
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Miroslav Minařík

Quote from: Radek Červený on 03.09.2010, 16:45
Myslím si, že není třeba dělat konfrontaci a ukazovat něčí jméno, co kdo sprasil. Ten dotyčný by to stejně zapřel a navíc nevím, kdo by se věnoval tomu, aby tyto informace ověřoval.

Spíš bych se zaměřil na to, aby se z diskuzí nedělala bezplatná internetová poradna. Mnozí tazatelé si diskuzi s tímto zaměňují a ještě bouchají pěstí do stolu, že nedostali odpověď nebo ji nedostali hned. Ty bych normálně vypral ven z fleku hákem takový dobytek  (zliskat) (box)
Je třeba si uvědomit, kolik každého z nás stálo času, energie a i finančních prostředků, abychom věděli to co víme. Dělali jsme to pro to, abychom byly v oboru o kus dál a hlavně, aby nás to živilo. Nikdo z nás nemá v ŽL jako činnost provozování charity. Informace se dnes běžně obchodují. Za banální informaci na úřadě zaplatím od 30Kč výše a to ani obsluha nic neví, tam sedí jen tupá knedla, která umí ovládat PC a koukne do systému.

Proč tedy stále dokola někteří jedinci vysipou laikovi i to, co pomalu neví? Proč se nevyužívá diskuze k osvětě nebo poradě kolegy s kolegem? Proč stále dokola ti stejní laikovi řeknou krok po kroku, jak si to má udělat a pak naříkají, že sedí doma a nemají ani na to, aby uživili rodinu?

To je můj osobní názor, ostatním k zamyšlení.

To je Radku věčné téma. Hranice nenajdeš. Já mám pěknou sbírku připomínek z mnoha sociálních skupin. A věř mi, že v těch úplně nejhorších případech jsme někteří prý na kriminál a bůhví co ještě.

Těch názorů existuje tolik, že nejde udělat jedna šablona, která by všem vyhovovala. Z toho důvodu teď měním pravidla moderování na další variantu, která snad vydrží zase půl roku. Teď momentálně dochází poznámek nejméně, při nejvyšším provozu za poslední čtyři měsíce.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!