• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Vzít si v případě staronových závad jiného revizního technika?

Started by správce budov, 28.07.2010, 07:05

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

Quote from: správce budov on 29.07.2010, 06:45
Promiňte mi tu vlastní zaslepenost....

Jste tady i RT...i elektrikáři....
S dlouholetou praxí....
Můžete mi povědět z vlastní praxe, jak jste řešili podobný problém Vy osobně?

A neříkejte, že jste nikdy nenašli vodič z antény položený na hromosvodu....podívám se na střechy okolo...a tam se to tímto nešvarem jen hemží....

Nebo jste tady jen teoretici?

Nezlobte se, že to napíšu tak, jak si to myslím:

- z vašich reakcí na názory odborníků se dá vycítit, že vám ani tak nejde o to, abyste našel řešení problému, vy asi čekáte, že se najde někdo, kdo vám napíše "jak obejít řešení problému"..
- jednak vám to tady asi nikdo neporadí a pak by to byla vaše hloupost, abyste "strkal hlavu do oprátky" kvůli chybám druhých, co se vašemu objektu "tak pomstili"...

Jestli tady už padlo něco o "kníšce", tak se přidávám - prostudujte, je volně ke stažení, a nějaká řešení nabízí a pokud vám nebude vyhovovat standartní řešení, zkuste se obrátit na autory "kníšky". Ale podmínkou je, že budete chtít řešit problém. Pokud je vaším cílem mít "klid" a nevrazit do toho ani korunu, pak je tu už jen jedna "nepotvrzená teorie" - modlete se a zapalujte svíčky (hromničky)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroš Jan

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Radek Červený

Ohledně plastové rozvodnice či krabice Telecomu či dnešní O2 v blízkosti svodu.
Tento problém mám na domě také. Jednoho dne se přiřítili tací "opálení" típci a rozkopali ulici. V následujících dnech začali tahat telekomunikační kabely. Opálení byli zřejmě pro to, že pro společnost Telecom pracovali dlouhodobě na sluníčku  :). V dalších dnech, aniž by se kohokoliv ptali, rozsekali cca každý desátý dům fasádu a zazdili tam plastové skříně, ze kterých následně tahali jednotlivé přípojky do domů. Na mém domě tuto skříň usadili cca 10 cm vedle svodu hromosvodu.
Jak mám toto řešit? Mám snad kvůli blbosti či snad bezohlednosti tehdejšího Telecomu na své náklady předělávat svůj hromosvod, když někdo umístil bez mého vědomí a souhlasu na můj majetek své zařízení, které využívá ke komerčním účelům?
Vyřešil jsem to jednoduše. Provedl jsem ve svém domě vnitřní ochranu před bleskem a přepětím, a to včetně vstupu tlf. linky. Od té doby je mi to celkem jedno, jestli do hromosvodu řízne a co to udělá, protože na 95% bude mít sakra problém dnešní O2, nikoliv já.

Zde máte konkrétní řešení jednoho z Vašich problémů, jinak souhlasím s názory kolegů výše  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

František Sichinger

Podle vlastní praxe vím že když oni opálení pánové tahaji kabely a občas nějaké to uzemnění přakáží, tak se prostě přeřízne a nechá se tak. Co se týká dodržení nějaké bezpečné vzdálenosti mezi kabely a zemničem, tak to je taky cizí pojem. Když se pak přijde dělat periodická revize byť na novém zařízení, tak ze čtyř svodů vyhovuje jeden. Všechno je v zemi utrhaný a uřezaný. Ctěl bych vidět jakou dodrželi vzdálenost mezi zemničem a telef. kebelem když je skříň 10cm od svodu. Kdopak to asi přebiral o:-)
Elektromotáže, alarmy, kamery, ovládání GSM, servis plyn kotlů, MaR pro všechny typy vytápění, tepelná čerpadla, kompenzace jalového výkonu, převíjení elektromotorů, RT E2A