• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jaký zvolit proudový chránič pro venkovní zásuvku 400V?

Started by jaroslavnovy, 03.10.2010, 20:37

previous topic - next topic

Milan Vrabec

Zostávam verný menu, preto milujem práce vo výškach :D

Zdenek Hejčl

Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Lukáš Rotrekl

Tady je katalog od Schrack. Kdo je výrobce netuším, ale Schrack by měl (nebo aspoň pro mě je) solidní záruka kvality. (Tím rozhodně nechci říct bezporuchové superkvality.)
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Zdenek Jakubcik 1

To: Strycharski a Svejkovský:
Výrobcem je Eaton/Moeller - viz. katalog "Instalační přístroje - platnost od 01.06.2010" - strana 29, 30, 140.
Vyrábí se s char. B 13 a 16A/0,03, 0,1 a 0,3A
s char. C 6, 10, 13, 16A/0,03, 0,1 a 0,3A
s char. D 6, 10, 13, 16A/0,03 a 0,1A

Zdenek Jakubcik 1

09.10.2010, 11:15 #22 Last Edit: 09.10.2010, 12:14 by Miroslav Minařík
Ještě doplním - katalog "Instalační přístroje" je v pdf na EatonElektrotechnika.cz

jaroslavnovy

Mohl bych použít jistič se zkratovou odolností 10 kA?

Miroš Jan

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Viktor V

05.08.2015, 23:16 #25 Last Edit: 06.08.2015, 09:53 by Miroslav Minařík

Mám vstupní jistič 3x16A. Mohu pro třífázovou zásuvku 400V použít chránič Noark Ex9cl-n 25A - 4 pólový?
Dostal jsem jej spolu s jističovou skříní, sadou jističů, elměrů, spínacích hodin atd.
Pro elektro hlídače - ptám se ne proto, že se do toho budu hrabat sám, ale proto, jestli mám chránič dát elektrikářovi k namontování, nebo si mám nechat doporučit/vnutit jiný chránič.

Jan Franěk

Quote from: Viktor V on 05.08.2015, 23:16
nebo si mám nechat doporučit/vnutit jiný chránič.

Nechápu  :-\  nkdo vás k ničemu nenutí. Dělejte si co chcete a co uznáte za vhodné.  :-X  zde se dočkáte maximálně dobré rady, jak a co udělat v souladu s platnými předpisy, případně který výrobce má osvědčené výrobky a kterému se raději vyhnout. Většina zdejších diskutujících, jsou odborníci s dlouhou praxí.

NAvíc pokud máte svého elektrikáře, jistě vám velmi rád poradí a pomůže. Pokud mu nevěříte, vyměňte ho.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Viktor V

06.08.2015, 09:35 #27 Last Edit: 06.08.2015, 09:50 by Miroslav Minařík

Mohl by mi někdo prosím odpovědět, zda uvedený chránič je v mém případě použitelný, nebo ne?
Nejsem nějaký spořínek, ale nerad bych platil znovu za něco, co už mám, pokud je to použitelné.
Z plánovaného, ale později zrušeného projektu jsem odkoupil jističovou skříň i s obsahem.

Viktor V

Tak už vím, že si uvedený chránič mohu ponechat a až bude třeba, tak jej využít.

Jiří Schwarz

Pokud je chránič nový, nepoužívaný, předpokládám, že výrobce ručí za to, že bude "fungovat jak má".

Osobně nemám moc rád, když si někdo připraví nějaký materiál nebo přístroje, ono se pak někdy "zákazníkovi" nelíbí, když se něco opravuje a "něco to stojí", protože jsou hranice, kdy se můžeme bavit o záruce, reklamaci, a kdy už jsme za hranicí...
Konkrétně u té značky chrániče - řádné nadšení... :(
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)