• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:03

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Co porušuji, když si vyrábím rozvaděče a nikomu jsem nic neoznámil?

Started by hanzik, 14.10.2010, 20:11

previous topic - next topic

Jan Alin

Quote from: hanzik on 15.10.2010, 11:01
Zařízení projde revizí , má prohlášení o shodě a můj nejbližší nadřízený má § 8.Co má šéf to nevím ale je sním těžká řeč proto se ptám zde jaké jsou povinnosti ze zákona pro tuto práci.

Pokud někdo zpracuje konečnou dokumentaci a podepíše se pod ní tak jste jen zaměstnanec který vykonává montáž a je to v pořádku.

hanzik

Quote from: Jan Alin on 15.10.2010, 11:33
Pokud někdo zpracuje konečnou dokumentaci a podepíše se pod ní tak jste jen zaměstnanec který vykonává montáž a je to v pořádku.

Děkuji vám avšak nechápu reakci předchozích lidí kteří mě málem ukamenovali a hned dokonce i odhadli mou odbornost v daném oboru.

Asi nikdo neví který zákon toto upravuje kde bych si onu věc mohl přečíst černé na bílém.Děkuji

Jan Alin

Quote from: hanzik on 15.10.2010, 11:48
Děkuji vám avšak nechápu reakci předchozích lidí kteří mě málem ukamenovali a hned dokonce i odhadli mou odbornost v daném oboru.

Příliš rychlý soud. Tak jak byla otázka položena to vypadalo že jste jediný elektrikář ve firmě a tak byste jako jediný znalý problematiky riskoval mnohé. Spousta firem takovýmto nekalým způsobem konkuruje firmám které investují do vzdělání a do legislativních požadavků. Už jen vědomosti co vše se musí splnit jsou dnes krutě placené a neznám nikoho kdo by vám dal hotovou kuchařku darem.
Úprava nadpisu k dojmu nelegálnosti zřejmě také dost přispěla.