• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 22:05

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Taky jste obdrželi sdělení/oznámení od TI-ČR?

Started by Jan Franěk, 19.10.2010, 06:26

previous topic - next topic

Radim Strycharski

Pokud bych musel někdy něco podobného řešit, tak bych postupoval asi takhle:

1. Podle svého uvážení bych rozhodl o tom, zda se na dané zařízení vztahuje ohlašovací povinnost. (Argumenty typu, že rekonstrukce je něco jiného než nové zařízení neberu  >:( )

2. Kdybych tedy potom oznamoval zahájení montáže, rovnou bych oznámil i datum předpokládaného uvedení do provozu.

3. Pokud bych do mnou určeného data neobdržel stanovisko (což se klidně může stát, protože vyhlášky nejsou od toho, že by muselo být státními úřady podle nich postupováno, ale jsou od toho, aby mohlo být státními úřady
podle nich postupováno), tak bych klidně zařízení uvedl do provozu, protože nikde nejsou uvedeny žádné sankce.

Jirka Š. Svejkovský

Nestálo by to za samostatný článek, kde by nám správný postup vysvětlil někdo ze SUIP, TIČR nebo rovnou z ministerstva, kde vyhláška vznikla? Jinak je to jenom souboj pojmů a našich dojmů.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Radim Strycharski

Článek existuje. Vyšel v několika číslech časopisu Elektro a napsal ho Ing. Melen. Je to dost obsáhlé a pokud je vše pravda, co se v něm píše, tak je celá vyhláška paskvil nejvyššího kalibru a pro žádného advokáta by asi nebyl moc velký problém ji při jednání brzo shodit ze stolu.

Lubomír Jindra

Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Jirka Š. Svejkovský

Nic proti Ing. Melenovi, ale on není autorem vyhlášky. Mě zajímá názor těch, kdo vyhlášku napsali a těch, kdo nás za její nedodržení budou stíhat.

Radek Kroutil

23.10.2010, 22:03 #23 Last Edit: 26.08.2015, 18:56 by Fuk Tomáš
Mě spíš zajímá, kdo to podepsal. viz http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/577-petr-simerka
Vypadá to na další umělá pracovní místa co potřebují, aby nebyla nezaměstnanost....
Holt sociální stát...
Co vymyslí příště? Kontrolu TIČRu?
Něco jako NKÚ a pak zjistí, že kontrolu nemohou vykonat?
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

Jirka Š. Svejkovský

Já když zmastím projekt, tak potom musím odpovídat na nepříjemné otázky investora a montážníka.
Úředník, který zbastlí vyhlášku na pár stran A4 za jedno odpoledne, která má navíc vliv na tisíce investorů a montážníků nemusí?

Radek Kroutil

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 23.10.2010, 22:14
Já když zmastím projekt, tak potom musím odpovídat na nepříjemné otázky investora a montážníka.
Úředník, který zbastlí vyhlášku na pár stran A4 za jedno odpoledne, která má navíc vliv na tisíce investorů a montážníků nemusí?

Ten ne. Svede to přece na svoje bohatě placené poradce, které ani neplatí z vlastní kapsy, ne? Nejhorší na tom je, že ani nemůžeme říct koho jsme si to zvolili, když to byla vláda úředníků. Nebo se pletu?
Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz

František Šohajda

Vyhláška je paskvil,UEČR to chválí....je v tom chaos jako ve všem u nás ve státě... (zle)

PS:To je ještě Vyhl.50/78 zlatá../až na nějaké slova jako ROH a pod../ a to platí 32 let!! :)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Lubomír Jindra

Quote from: František Šohajda on 24.10.2010, 08:36
PS:To je ještě Vyhl.50/78 zlatá../až na nějaké slova jako ROH a pod../ a to platí 32 let! :)

přesně  :)
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

RadekBeč

Ono to tam bylo taky. Jenom nová vyhláška už hovoří o pracovišti. To by museli jezdit na kdejakou opravu VO v Horní Dolní.

Na novou výstavbu VO jezdí,ale i na rekonstrukce ke kterým byla řádně zpracována PD. Tak to bylo i ve 20/1979Sb.

Jan Franěk

Quote from: František Šohajda on 24.10.2010, 08:36
Vyhláška je paskvil,UEČR to chválí....je v tom chaos jako ve všem u nás ve státě... (zle)

Jen by mě zajímalo, od koho víte, že UEČR toto chválí? Já jsem zatím nedostal ani oficiální zápis z jednání UEČR v září. A to ani po opakovaných urgencích mailem a telefonicky. Zřejmě máte nějaké lepší informace. Já tedy oslovoval přímo předsedu unie, pana Růžičku a bohužel bez úspěchu.

PS: to neznamená, žo to chválit nemůže. Každý na to může mít jiný názor. Tedy i kladný.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

František Šohajda

Quote from: Jan Franěk on 05.12.2010, 08:37
Jen by mě zajímalo, od koho víte, že UEČR toto chválí? Já jsem zatím nedostal ani oficiální zápis z jednání UEČR v září. A to ani po opakovaných urgencích mailem a telefonicky. Zřejmě máte nějaké lepší informace. Já tedy oslovoval přímo předsedu unie, pana Růžičku a bohužel bez úspěchu.

PS: to neznamená, žo to chválit nemůže. Každý na to může mít jiný názor. Tedy i kladný.

Je to už delší dobu co jsem to psal,ale bylo to napsáno buď tady nebo na netu...UEČR osobně neznám!
Je to už nějaký měsíc co se to psalo!!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Kamil Novák

Quote from: Jan Franěk on 05.12.2010, 08:37
... Já jsem zatím nedostal ani oficiální zápis z jednání UEČR v září. A to ani po opakovaných urgencích mailem a telefonicky. ....
Já tedy oslovoval přímo předsedu unie, pana Růžičku a bohužel bez úspěchu.

Zde je to sice OT a patří to do vlákna o smyslu sdružování, ale
to si mohou různí představitelé různých partiček vyprávět a psát o svých velkolepých plánech a vizích co chtějí.  (bigbb)

Když nejsou schopni poslat (nebo zajistit poslání) jeden e-mail, jak by pak chtěli zvládat nějakou vyšší ligu?  (plc)
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Jan Alin

Quote from: Kamil Novák on 05.12.2010, 10:53
Když nejsou schopni poslat (nebo zajistit poslání) jeden e-mail, jak by pak chtěli zvládat nějakou vyšší ligu?  (plc)

Je fakt že u mě je standardem reagovat na pracovní mail do 24 hodin, alespoň podám informaci o tom že jsem to již začal řešit a dokdy bude konečná odpověď. Považuji to minimálně za slušnost a to jsem obyčejný elektrikář. U organizace která by chtěla zastupovat oficiálně něčí zájmy by to mělo být naprostou samozřejmostí.