• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak zapojím motor od rolety aby se po 3. minutě roleta zavřela?

Started by vasekaro, 31.10.2010, 23:40

previous topic - next topic

vasekaro

Pro pana Bambuse
Ještě k té ceně.Celá roleta v četně montáže a motoru stála 18tis.Kč.
Určitě jsem nekoukal na cenu a řádně jsem si ověřil preference firmy,která mi roletu montovala.Tato firma byla tak uprostřed s cenovou nabídkou na dílo.Jenom pro zajímavost,jedna firma chtěla 26tis.Kč a nevěřím,že by ta roleta byla kvalitnější.Max.předraženo a takové podnikavce já nepodporuji ani náhodou.
S pozdravem Vašek.

Bambus

No je dobře , že jste si udělal na takové veledílo výběrové řízení .
Předpokládám , že s cenou jste byl spokojen , sice - montoval to nobčan jak píšete výše ,musel jste to po něm předělat , byli tam 10x na reklamaci a stejně to nefunguje jak si představujete . To ale není důležité ,hlavně že nevydělal ten místní podnikavec  ;D.
Jinak když jede pohon dolu a vy zastavíte roletu tak se pohon odvíjí veselé dál a začne devastovat roletu v kastlíku takže žádný tlaky ho nevypnou .
Jestli udržíte roletu směrem nahoru tak je pohon slabý a bude si chvilku pobroukávat a po další chvilce zlehka chvilku pokuřovat .
A 8 tisíc rozdíl ? Předpokládám,že jste dostal polskou roletu z neextrudovaného slabého hliníkového plechu která se ve vodítkach za dva roky při tomto provozu  prodře ,bude tam chybět pádová brzda a další úspora vznikla u toho roomského montážníka co to přišrouboval .
Hlavní věc je , že jste spokojený jak jste dobře zmanageroval tu výběrovku  ;D.

vasekaro

02.11.2010, 09:37 #20 Last Edit: 02.11.2010, 12:51 by Miroslav Minařík
Pro pana Bambuse
Tady máte odkaz na firmu od které mám roletu v četně motoru.  :)

Nechám na váš komentář zda-li je kvalitní nebo ne.(Polsko to rozhodně není)
Veledílo to bylo,protože jsem objednal rolety na všechny okna(18 oken)+zimní zahradu,která má plochu 32M2.Při tak velké zakázce jsem si udělal výb.řízení.Nejsem tak naivní a vzal 1.firmu,kterou uvidím.
Je  to složité,protože v dnešním novodobém českém kapitalismu jde všem jenom o prachy!Nic jiného tyto firmy nechtějí,až na pár výjimek.Taková je dnešní společnost honit prachy za každou cenu.
Tak znovu,když roleta jede dolů a já ji budu držet,tak se okamžitě zastaví.NIC se v kastlíku nenavíjí!
Když jede roleta nahoru a já ji podržím,zase se motor okamžitě vypne anepobroukávási a ani nečoudí!
Vodítka mají filcované polstrování a za tu dobu 2 roků nevidím ani náznak o prodření.A to roleta se denně ot.a zavírá přibližně 25×! :D
Ještě jsem šel k oknu otestovat sílu lamely,které jsou zateplené a zjistil jsem,že to žádný slabý plech není.
Montážníci byli čtyři z toho jeden róm,ale slušný.
Malou radu pro vás.Zavolejte si do Lomaxu a tam vám princip brzdy motoru vysvětlí. ;D
S pozdravem Vašek.

Miroslav Minařík

Lomax mohu potvrdit jako OK. Inzerci u nás sice nemají, ale jejich garažová vrata jsou OK.
(jednicka)
Jen si k nim musím dodělat vizuální signalizaci. Občas zajdu za dům a nevím kde vrata jsou :-)
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

vasekaro

Pro pana Minaříka
Souhlasím s Vámi a děkuji za názor.
S pozdravem Vašek.

Bambus

Děkuji za radu , zavolám si do Lomaxu a nechám si vysvětlit jak funguje čínskej šrot protože to teda opravdu neznám a že jsem měl v ruce pohony snad všech normálních výrobců trubkáčů .
Nezbývá než vám popřát ať vám to dlouho a dobře slouží .

Miroslav Minařík

Quote from: Bambus on 02.11.2010, 15:34
Děkuji za radu , zavolám si do Lomaxu a nechám si vysvětlit jak funguje čínskej šrot protože to teda opravdu neznám a že jsem měl v ruce pohony snad všech normálních výrobců trubkáčů .
Nezbývá než vám popřát ať vám to dlouho a dobře slouží .

Nevím o čem hovoříte, ale ten můj pohon je německý.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Bambus

To ano je německý ale to mluvíme o pohonu sekčních vrat kde bude Marantec .
S tím není žádný problém ,klasický bytelný pohon.
Řeč tu ovšem byla o roletách kde jsou trubkové pohony .
Tak jak to pán zarputile popisuje tak nefunguje žádný trubkový pohon co jsem kdy viděl a že jich bylo . Ono totiž z principu funkce rolety když za ní chytím při pohybu směrem dolu tak tam nemá co zareagovat protože se začne pouze rozvíjet pancíř v kastlíku .
Nicméně prvotní debata byla : jak to zbastlit co nejlevněji bez ohledu na jakékoliv normy a od té se to značně přesunulo .Omlouvám se za mnoho příspěvků o ničem.