• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

02.01.2026, 03:21

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak byla provedena ochrana před bleskem?

Started by František Šohajda, 10.07.2011, 16:46

previous topic - next topic

František Šohajda

[quote
No myslím, že se mýlíte, v okolí nemocnic s op.sá. jsou mimo jiné zakázány pyrotechnické efekty přesahující určitou mez hluku.
Jsem za, že jednosvod aktiváku při větším blesku tyto meze poruší.
[/quote]

Aktivák je dnes v každé druhé nemocnici....zakázané to není...co není zakázané je dovoleno... (dance)
Podívejte se kolem sebe....Nehledě na to že kolaudaci podepsalo ITI /tehdy/ jako schopné provozu....
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Petr E.Liska

Když jsem šel náhodou kolem, tak zvenku to vypadá, že ochrana proti blesku je tvořena třemi anténami (od vysílaček) a několika břízami okolo.
Myslím, že tento stav je tam už... odhadem od té doby, co byly přidělány ty antény na stožár místo jímače.

Jan Hájek

18.07.2011, 10:41 #20 Last Edit: 21.04.2013, 08:42 by Miroslav Minařík
Koukal jsem se, že tam byla i plechová střecha a spousta drátů na ní i kolem svodů.
Informace mám pouze v webových stránek a tak nejsem schopný určit, zda to bylo v době zásahu, pokud ano, byla by to chyba majitele/provozovatele objektu. Kulový blesk se hodí, protože je to uvěřitelnější a snesitelnější, před 300 lety by to svedly na uhranutí nebo skřítky.
Jan Hájek +420 737 246 347  jan.hajek@dehn.cz  honza@elektrika.cz
KníŠka 2.0 a SW na ČSN EN 62305-2 ZDARMA!
www.kniska.eu

Pokud váš problém souvisí s mým příjmem, rád ho pomůžu vyřešit!