• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Je do dřevostavby vhodnější bílé nebo šedé Tango?

Started by zizi, 24.07.2011, 18:13

previous topic - next topic

Miroš Jan

Quote from: Vít Rotrekl on 24.07.2011, 20:31
Nepletete si to s řadou PRAKTIK, tam je a béžová určená pro montáž na hořlavé podklady, ale jen podklady stupně hořlavosti A2,B,C,D. pokud máte montáž do krabice (TANGO, TIME...) tam záleží na té krabici ve které je to namontovaný.

I když mám v OSB desce, řekněme dvouplášťovou krabici z (KI 68 L/1, určená A až C3), tak stejně musím mít i vrchní kryt zásuvky, určený pro montáž na hořlavé podklady.
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Miroš Jan

Quote from: Milan Hudec. on 24.07.2011, 21:32
Svůj předchozí příspěvek beru zpět, přes ty tanga jsem přehlédl  sádrokarton v dotazu.
I když z přísného pohledu vzato - lze každý sádrokarton považovat za tepelně izolační podložku?

No jestli každý sádrokarton, to nevím. Ale ten s červenými nápisy, je na 100% nehořlavý.

zizi

přesně tak co jsem zjišťoval tak krabice elektrikář montoval KU68LA/1 a KP64/2-5 násobné  kde opět rámečky v šedé a béžové jsou na hořlavé materiály. OSB desky které montuji mají dle výrobce hořlavost C1. mě jde o tu vrstvu SDK jestli udělá z hořlavého materiálu nehořlavý nebo né. Elektrikář říká že ano ale já si nejsem 100% jistý a před nákupem zásuvek a vypínačů bych chtěl mít jasno. Bohužel jiné projektanty elektro v mém okolí neznám.

Radek Červený

Quote from: Mirek Vašák on 24.07.2011, 21:06
Vypínače sice působí dojmem,že se rozpadnou sotva je namontuju,ale zásuvky jsou dobré a hlavně dvojzásuvky.

Konkrétně u jednozásuvek poslední dva, tři roky rády praskají po dotažení plasty. Pokud je strojek lehce utopen a kryt se má přitáhnout, je to pro zásuvku smrt. Dřív tento problém u Tanga nebýval. A o dvojzásuvkách s natočenou dutinkou by se dalo taky dlouho vyprávět....
Nějak to už není to, co to bývalo.

Jinak by mě zajímalo, jak ten stařičký výrobní závod zvládá kapacitně výrobu v současném katalogovém rozsahu. Nechci rejpat, ale podstatná část produkce už z Jablonecka také nepochází. Pokud se pletu, tak do mě  ;)
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Miroš Jan

No a namontovat nehořlavý sádrokarton nejde ?

Mirek_CB

Pro upřesnění
Ten nehořlavý správně protipožární  sadrokarton je složením sádry úlně stejný, jen jsou  v něm sklelná vlákna.
Jinak šíření plamene nepodporuje ani  papír umístěný na sadrokartonu. ;)  

zizi

no ten protipožární je hlavně v nejmenší tloušce 12,5mm a já budu stěny obkládat 9mm, kdybych vše dělal 12,5mm tak se mi stavba o něco prodraží, to radši koupím ty tanga šedé a mám klid, cenový rozdíl není zas tak markantní.

Jiří Buben

Quote from: zizi on 24.07.2011, 22:22
no ten protipožární je hlavně v nejmenší tloušce 12,5mm a já budu stěny obkládat 9mm, kdybych vše dělal 12,5mm tak se mi stavba o něco prodraží, to radši koupím ty tanga šedé a mám klid, cenový rozdíl není zas tak markantní.

Tak se obraťte na dodavatele sádrokaronových desek, ať vám přeloží technický list té desky, kterou budete montovat.. Tam by měla být informace o třídě reakce na oheň.
Revizní technik E2/A
Údržba a opravy elektrických zařízení strojů, průmyslových elektroinstalací a hromosvodů.
Dřevozpracující průmysl a prostory se zvýšeným nebezpečím požárů.
Stále se učím.....

František Šohajda

26.07.2011, 20:43 #26 Last Edit: 23.03.2013, 15:10 by Miroslav Minařík
Pokud jsem dal katalog zákazníkovi, tak si ze  cca 75% si vybere TANGO.....Možná cena/kvalita......nevím...nikomu neradím, je to každého vkus......Dnes jsou většinou strojky stejné...a paráda kolem,ať si každý zvolí co chce... (dance)

PS:Pokud vím tak TANGA do dřeva se bílé nevyrábí..jsou krémové barvy...je tam značka montáže...
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...