• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

03.01.2026, 07:27

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Není podobná literatura o realizaci elektriky na hraně zákona?

Started by Jan Franěk, 29.07.2011, 00:58

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

Quote from: Jan Hájek on 31.07.2011, 09:28
Nejsem rozhodně přesvědčen, že by soudy postupovali stejně rychle a pečlivě jako v případě, kdy by někdo vydal příručku o domácí výrobě trhavin, nástražných min a jiných zbraní.

V tom je trochu rozdíl. Kdo vyrobí zbraň nebo výbušninu, mohl by ublížit i soudci, zákonodárci, nebo lidem, ke kterým nemá žádný vztah.
Neodborným přístupem k opravě nebo montáži elektrického zařízení ohrozí člověk především sebe, nebo osobu, která naletěla jeho řečičkám o "úsporách"...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

tomáš buřival

Quote from: Jan Hájek on 31.07.2011, 09:28
Nejsem rozhodně přesvědčen, že by soudy postupovali stejně rychle a pečlivě jako v případě, kdy by někdo vydal příručku o domácí výrobě trhavin, nástražných min a jiných zbraní.

Tak mi to nedalo a zkusil jsem google. Návodů na výrobu trhavin (a to přímo v našem mateřském jazyce, o stránkách např. z USA, kde je úplná svoboda projevu ani nemluvě) je mnoho a dokonce jsem našel i diskuzní fóra s podobnou tématikou. Velice pochybuji o tom, že by se tím někdo chtěl zabývat  ;D ;D ;D

Marian Hanzalík

Quote from: Jiří Schwarz on 30.07.2011, 19:07
Ale je tu jistá skupina obyvatel, která to tak dokáže řešit, kteří si tihle dovolí a nic se jim nestane. Oni totiž "nic" nemají, není co jim sebrat, takže pokutu c...(pííp)..i nezaplatí, zahíjení správního řízení se vysmějí,...

Správné by asi bylo žít podle "pravidla" VYDĚLAT A NECHAT VYDĚLAT". Dělám to, co umím a smím a vydělám si, abych zaplatil práci odborníka v oboru, kterému nerozumím.

Bola by to naprosta pravda, keby som platil iba odbornika. V skutocnosti sa jeho praci nadmerne prizivi stat (aby okrem ineho zivil spoluobcanov ktorych spominate) a tak sa potom niekomu oplati bastlit sam.