• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

09.01.2026, 21:32

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Bude mít ČEZ připomínky k obestavěnému sloupu?

Started by Krystof Klima, 30.10.2011, 11:02

previous topic - next topic

Krystof Klima

30.10.2011, 11:02 Last Edit: 30.10.2011, 11:11 by Pavel Horský
MODERÁTOR: Původní "dotaz":   Stožár na hranici pozemku,nyní stavím garáž okolo sloupu, bude mít ČEZ námitku ?
   (zle)

Řeším jeden problém, stavím garáž-kůlnu /možná garáž - rozměr pozemku možná nepokryje zcela velikost auta   / na hranici pozemku je postavený sloup, klasický betonový v dobrém stavu, pro můj a sousedův dům. Nyní jsem dostal možnost od obce prodloužit si pozemek o půl metru a v těch půl metrech je opět na hranici ten sloup. Rozhodl jsem se tedy jej obestavět. Bude s tím mít ČEZ problém nebo to nevadí ?

Nebo je případně schopen někdo mi vyčíslit, kolik cca by mohlo stát zrušení sloupu ? Sloup je postaven kvůli vzdušným přívodním kabelům pro můj dům, soused z toho běží, ještě třetí soused z toho má svedené napájení ke kapličce do země. Vzdálenost od velkého rozvodného sloupu je 10m je to šíře naší ulice i s trávníme naproti, veškeré sousední vedení v ulici je ve vzduchu. Všichni ostatní mají situaci řešenou starými nástřešními přípojkami, jeden z mých sousedů má z boku domu vystrčenou traverzku a na ní úchyt pro kabel. Klidně bych se nabídl také pro takové řešení, nebo i uzavřel věcné břemeno, když by sloup zmizel  ;)

Může mi někdo poradit ?  :)

PS: předem se omlouvám za chyby a nebo příliš laické dotazy, jsem tu nový a v elektřině spíše, že si maximálně něco doma opravím  :)

Jirka Š. Svejkovský

Neměl byste dotaz směřovat na majitele sloupu? Určitě má na katastru břemeno, takže jednat musíte pouze a jenom s ním.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Pavel Horský

Přesně tak, zde se závazného rozřešení nedočkáte. Ať vám tu kdokoli poradí cokoli, nebude to mít oproti přímému vyjádření ČEZ žádnou váhu a v problémech budete ve finále vždy jen vy sám. Takže v pondělí HURÁáááááááááááá na nejbližší služebnu ČEZ.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Dušan Šnajdárek

Známý řešil podobný problém-přemístění sloupu s jedním přívodem a třemi odvody,nabídka od ČEZu zněla na cca 150.000... (zle)

boris stopka

30.10.2011, 21:55 #4 Last Edit: 31.10.2011, 09:15 by Pavel Horský
Moderátor:  příspěvek byl přes obrovské množství chyb smazán a pisateli byla odeslána soukromá zpráva na jeho účet
ked neco nevim tak studujem az vim otem skoro  secko potom sa bavim otem co nevim

Pepa111

Když pojedou kolem montéři Čezu tak budou muset koukat na druhou stranu :), musí tam být hlavně dodrženy vzdálenosti od živých částí dle ČSN a energetický zákon. (norm)