• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

09.01.2026, 21:32

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Ako sa staviate k revíziam spoločných priestorov panelákov?

Started by Daniel Hudzík, 06.11.2011, 15:46

previous topic - next topic

Daniel Hudzík

06.11.2011, 15:46 Last Edit: 06.11.2011, 16:01 by Miroslav Minařík
Otázka pre tých, ktorí maju sksúenosti s bytovými družstvami. Nakoľko sa väčšinou jedná o inštalcácie v hliníku, bez náležitej (akejkoľvek) dokumentácie a s rôznymi samo-domo "vylepšeniami". Bytové družstvá väčšinou v tichosti očakávajú kladné stanoviská, za ktoré ako za jediné sú ochotné zaplaťiť. Aké s tým máte skúsenosti?
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Petr Doležal

Po stisku "Vyhledávání" zadejte: revize společných prostor
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

František Šohajda

QuoteBytové družstvá väčšinou v tichosti očakávajú kladné stanoviská, za ktoré ako za jediné sú ochotné zaplaťiť. Aké s tým máte skúsenosti?

Málo které družstvo má projekty od společných prostorů...
A pokud to neuděláte Vy, tak to udělá někdo jiný...!!  (takový je život revizáka) o:-)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jan Alin

Moje zkušenost je jiná. Projekty existují, jen je malá ochota cokoli hledat. Změn je většinou velice málo protože ochota investovat je také malá.

Miroslav Revús

Skúsenosti mám dobré. Vykonal som revíziu, do správy napísal aký je reálny stav inštalácie a vystavil faktúru. Zatiaľ mi vždy zaplatili. Je to možno aj tým, že SVB nie sú ťažiskom mojich zakázok.
Je však pravda, že zmeny sú hlavne v osvetlení spoločných priestorov a tiež v prívodoch k bytom. Tieto zmeny nie je nik ochotný zakresliť a mnohé sa ani nedajú, lebo odporujú nielen novým normám, ale aj tým starým (osvetlenie jednotlivých pivničných kójí - mnohokrát sa čudujem, že to ešte nezhorelo).
Hlavný problém inštalácií ale býva v ich veku a nedostatočnej (viac-menej žiadnej) údržbe.