• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Lze připojit pračku na elektrocentrálu?

Started by milanbenda, 21.01.2012, 19:19

previous topic - next topic

Milan Hudec

Z praxe:
Elektrocentrála by měla mít štítkový výkon o cca.1/3 větší, než štíkový příkon spotřebiče.

Výrobci jak jednoho, tak druhého samozřejmě o štítkových hodnotách trochu kecají, pak je tu záběrový špičkový proud.

Jiří Schwarz

Quote from: Milan Hudec on 24.01.2012, 18:57
Z praxe:
Elektrocentrála by měla mít štítkový výkon o cca.1/3 větší, než štíkový příkon spotřebiče.

Výrobci jak jednoho, tak druhého samozřejmě o štítkových hodnotách trochu kecají, pak je tu záběrový špičkový proud.

Který "výkon" myslíš?
dyž člověk narazí na paskvil, kde je sice napsáno HONDA, ale Honda se k tomu nehlásí, může být lehce "dezinformován".
Na motoru HONDA, 5,5 "něčeho" (možná koňských sil).
Na štítku 2,2kVA
V papírech trvalá zátěž 1,6kW
A pak se "optimista" diví, že to není to, co čekal...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Ján Garaj

Pán Schwarz, snáď ma neupodozrievate, že som to takto napísal ja. To určite nie. A ja som tie Hondy naozaj kupoval u Hondy, nie u číňanov.

Jiří Schwarz

Quote from: Ján Garaj on 24.01.2012, 21:42
Pán Schwarz, snáď ma neupodozrievate, že som to takto napísal ja. To určite nie. A ja som tie Hondy naozaj kupoval u Hondy, nie u číňanov.

Já jsem myslel něco úplně jiného.
Objevuje se spousta elektrocentrál, které mají na motoru velkou reklamu HONDA a na generátoru malý štítek s výrobcem úplně jiným, např. SINCRO a podobně.
Ty motory jsou shodné s motory HONDA, tyhle sestavy prodávají i seriozní prodejci u nás i v sousední SRN, jen to není "komplet HONDA", ale jakási kombinace, kdy někdo koupil motor od jednoho, generátor od druhého a našroubuje to do "svého rámu".
Bohužel mám docela špatnou zkušenost s těmito "poloHONDAMI", že pomalu reagují na změny zátěže, takže při odlehčení dokážou poslat na pár desetin vteřiny na výstup přepětí, pokud běží naprázdno a skokem se připojí zátěž na hranici špičkového výkonu, taky se to "automatice" moc nelíbí... Ale spoustě nenáročných uživatelů udělají dobrou službu. Ale "informační technologie" bych pomocí nich nenapájel...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Šohajda

25.01.2012, 08:14 #22 Last Edit: 25.01.2012, 08:19 by Petr Doležal
Quote from: Jiří Schwarz on 24.01.2012, 22:30
Já jsem myslel něco úplně jiného.
Objevuje se spousta elektrocentrál, které mají na motoru velkou reklamu HONDA a na generátoru malý štítek s výrobcem úplně jiným, např. SINCRO a podobně.
Ty motory jsou shodné s motory HONDA, tyhle sestavy prodávají i seriozní prodejci u nás i v sousední SRN, jen to není "komplet HONDA", ale jakási kombinace, kdy někdo koupil motor od jednoho, generátor od druhého a našroubuje to do "svého rámu".
Bohužel mám docela špatnou zkušenost s těmito "poloHONDAMI", že pomalu reagují na změny zátěže, takže při odlehčení dokážou poslat na pár desetin vteřiny na výstup přepětí, pokud běží naprázdno a skokem se připojí zátěž na hranici špičkového výkonu, taky se to "automatice" moc nelíbí... Ale spoustě nenáročných uživatelů udělají dobrou službu. Ale "informační technologie" bych pomocí nich nenapájel...

To mě napadá jak Číňani kopírovali malé motorky od BLATY a zkopírovali je i s ojetými plášti....
Prý originály  koupili jeté..... ;D
Kopie 1:1 .. ;)
Někde udělali soudruzi z Číny chybu  ;D
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jozef BABJAK

Quote from: František Šohajda on 25.01.2012, 08:14
To mě napadá jak Číňani kopírovali malé motorky od BLATY a zkopírovali je i s ojetými plášti.

Niekedy si hovorím: "Vďaka za to!" To invenčný súdruh zo susedného Poľska by tie pneumatiky pekne zarovnal a zostávajúci dezén pekne vyhladil. Teraz narážam napr. na okrúhle trojzásuvky "Made in Poland" montovateľné do obycajných inštalačných krabíc. Kto ich mal raz rozobraté, a videl, ako je "pripojený" ochranný kolík, by súdruhom z Číny za kópie 1:1 ruky bozkával.

Petr Doležal

:'(   No comment:

Petr se zapojil do diskuse k Rámová elektrocentrála Woodster GP 30 2800 W s AVR regulací dne 21.01.2012
Pokud jste "elektrikáři" , tak mi jistě sdělíte, zda udávaný výkon je ve W a nebo ve VA.
S pozdravem: cosinus sem, cosinus tam.

Prodejce
Výkon je udávaný ve Watech

Petr
Děkuji za odpověď. Mám tomu rozumět tak, že centrála "utáhne" spotřebič, který má výkon 2500W, ale jeho účiník je třeba 0,75?

Prodejce
Ano 2500 W vám utáhne bez problémů.

A je to!
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Fuk Tomáš

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Juraj Rojko

Mám v plánu, že až budu mít vnoučata, tak jim vymyslím pohádku O tom jak prodavač ztratil r.