• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 16:49

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak nejlépe vystínit vysokofrekvenční signál v el. neviditelném plotu?

Started by Pavel Horský, 17.02.2012, 08:42

previous topic - next topic

Jan Alin

Quote from: Pavel Horský on 17.02.2012, 17:03
Pokud se vám zařízení nelíbí a jste zhnuseni týráním, jistě si seženete tel. číslo na božskou paní Kubišovou.

Ale no tak, vždyť tam jsou smajlíky, to byl vtip.

Jan Alin

Quote from: Jan Franěk on 17.02.2012, 17:07
A nebo za 4 té-  to spolu se sociálníma dávkama instalovat některým lidem a kabely povinně používat v okolí sběrných surovin, heren, bazarů a zastaváren.  Nebo by si to pak mohli instalovat i lidé doma, místo alarmu.   o:-) o:-) o:-)

Varianta "bereš dávky, přijdeš do hospody nebo do herny, dostaneš ránu" se mě docela zamlouvá  :D.

Pavel Horský

Quote from: Bambus1 on 17.02.2012, 17:05

Odpovídat nemusíte , stejně by jste si neodpustil svůj jízlivý a opovrhovačný ton který máte ke všem anonymům .

Ano, anonymy většinou opravdu opovrhuji. Je vidět, že mě již znáte. Pro mě je partner a člověk do diskuse vždy ten, kdo ukáže svoji pravou tvář. Pokud se někdo schovává za svůj nick, není u něj něco v pořádku. Mám na ně stejný názor asi jako na řidiče, kteří se schovávají ve svém voze za neprůhlednými skly.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Milan Hudec

K dotazu:
Stejný problém jsem řešil již dvakrát, poprvé hrozná alchymie, kde veškeré výše uvedené rady selhaly, dogu by člověk přes branku neprotáhl snad traktorem
.
Ve výsledku:
vodič ve vodovodní PVC trubce, ta v kovové trubce, cca.20cm pod povrchem instalována Al folie (muselo se s ní metr do pozemku, metr od pozemku) - vyřešeno.

Při druhé instalaci použit tento způsob již najisto s očekávaným výsledkem.

Milan Hudec

Quote from: Pavel Horský on 17.02.2012, 17:03
A na úvahy jak vychovávat psa jsem tu opravdu čekal!

A víš Pavle, že takové téma, tu ještě nebylo a mě osobně se líbí mnohem více než některé výkřiky do tmy a to i některých verifikovaných  :)

bambus1

Quote from: Pavel Horský on 17.02.2012, 17:22
Ano, anonymy většinou opravdu opovrhuji. Je vidět, že mě již znáte. Pro mě je partner a člověk do diskuse vždy ten, kdo ukáže svoji pravou tvář. Pokud se někdo schovává za svůj nick, není u něj něco v pořádku. Mám na ně stejný názor asi jako na řidiče, kteří se schovávají ve svém voze za neprůhlednými skly.

Ano znám vaše názory ,už sem chodím denně možná tak 5 let . Tmavá skla mě taky vadí .Co se týká mé anonimity ,máte pravdu mám nějaký důvod proč se ,,neodhalit " . Jediným důvodem je , že by mě to profesně ohrozilo .

Josef Pentoda

Quote from: Milan Hudec on 17.02.2012, 18:11
A víš Pavle, že takové téma, tu ještě nebylo a mě osobně se líbí mnohem více než některé výkřiky do tmy a to i některých verifikovaných  :)

No výkřiky do tmy. To teda je.  :D

Vojtěch Běhunčík

Quote from: Pavel Horský on 17.02.2012, 12:47
Doporučení výrobce známe. Vyzvednutí není majitelem akceptovatelné. A mezi námi.......dovedete si představit, jak by taková "opičárna" vypadala?

Záleží na konstrukci brány (kterou neznám). Pokud má brána oblouk nebo horní příčku, nebyl by problém.
Ale pokud ne, pak máte pravdu, byla by to opičárna.

Kobylka

A jak by to fungovalo, kdyby se drát vedl od zdroje k brance, tam se otočil a vedl zpět ke zdroji a pokračoval by k brance z druhé strany a opět by se u branky otočil a vedl zpět ke zdroji. (písmeno "C")
Kdyby byla namítka, že v místě souběhu drátů (tam a zpět )by systém nefungoval, tak toho využít a vést v místě branky drát tam a zpět a tam a pokračovat dál.

Fuk Tomáš

Quote from: Kobylka on 17.02.2012, 20:22
A jak by to fungovalo, kdyby se drát vedl od zdroje k brance, tam se otočil a vedl zpět ke zdroji a pokračoval by k brance z druhé strany a opět by se u branky otočil a vedl zpět ke zdroji. (písmeno "C")

Tato varianta je v tom eshopu dokonce znázorněna - má to ovšem ten háček, že vzdálenost mezi dráty je předepsána min. 1,5 m a o to se zmenší psovi přístupná plocha.

Quote from: Kobylka on 17.02.2012, 20:22
Kdyby byla namítka, že v místě souběhu drátů (tam a zpět )by systém nefungoval, tak toho využít a vést v místě branky drát tam a zpět a tam a pokračovat dál.
A jak chcete přesvědčit tu anténu, aby se při 3 drátech (tam-zpět-tam) chovala stejně, jako při dvou drátech (tam-zpět)? Jediné, čeho byste tím dosáhl, by bylo, že by se to chovalo nepředvídatelně při drobných teplotních změnách kmitočtu.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Ján Pitoňák

Má niekto z tu prítomných nejaké bližšie technické informácie o tomto systéme?  Mám na mysli nosný kmitočet vysielača, spôsob budenia antény, modulácia a pod. Podľa predloženého technického riešenia sa mi zdá, že anténna slučka bude budená prúdovo. Prevládať bude magnetická zložka poľa, a teda je treba riešiť najmä magnetické tienenie, nie elektrické. Z tohto dôvodu má určite väčší význam použitie kovovej trubky a nie koaxialného kábla. Trubka by mala byť z mag. vodivého materiálu a mala by mať čo najhrubšiu stenu. Koaxial odtieni iba elektrickú zložku, nie magnetickú.
Ak chcem niečo poriadne odtieniť, mal by som najskôr vedieť, s akým signálom mám do činenia.       

Pavel Horský

To Pitoňák:  (jednicka)  To je pravda. Zjistíme u výrobce. Pak dám vědět.
Revizní technik E1B

Ján Garaj

[quote author=Milan Hudec link=
K dotazu:
Stejný problém jsem řešil již dvakrát, poprvé hrozná alchymie, kde
vodič ve vodovodní PVC trubce, ta v kovové trubce, cca.20cm pod povrchem instalována Al folie (muselo se s ní metr do pozemku, metr od pozemku) - vyřešeno.

Při druhé instalaci použit tento způsob již najisto s očekávaným výsledkem.Pomóc, pán Hudec učí zlodejov aut(Neviem tam dať toho čertíka smajlíka). Mne presne tak(tak mi to vysvetlili policajti)ukradli P406 chránený GPS AWACS.Ako je to možné? Pýtal som sa policajta. Odpoveď: Vy to neviete? No dajú si na auto foliu a než sa AWACS, SBS-ka a my o tom dovíme, tak autíčko je v nebíčku-za hranicami. Tak, že tá fólia, tak ako to popisuje pán Hudec je jediné najsprávnejšie riešenie. Vedia to aj autičkari,dokonca aj na Slovensku. Na tú fóliu už môžete položiťaj silniční panel. A je to.
[/quote] >:D >:D >:D

Ján Garaj

Pomóc, pán Hudec učí zlodejov aut(Neviem tam dať toho čertíka smajlíka).  A je to.
>:D >:D >:D
[/quote]Ten čert mi tam naskočil dokonca až tri krát (zle).Asi som sa to naučil no uvidím. Ešte by som sa potreboval autorizovať, či verifikovať. Neviem to.Som starý blbec a učím sa už ťažko a aj to ešte zabudnem. Ale naučím sa to, len Moudrému napověz, hloupého postrč.Aby ma pán Horský neupodozrieval,že sa schovávam za anonymus. Miestoprísažne prehlasujem, že som to ja tak ako sa tu uvádza moje ctené meno

Pavel Horský

Quote from: Ján Pitoňák on 17.02.2012, 22:15
Má niekto z tu prítomných nejaké bližšie technické informácie o tomto systéme?  Mám na mysli nosný kmitočet vysielača, spôsob budenia antény, modulácia a pod. Podľa predloženého technického riešenia sa mi zdá, že anténna slučka bude budená prúdovo. Prevládať bude magnetická zložka poľa, a teda je treba riešiť najmä magnetické tienenie, nie elektrické. Z tohto dôvodu má určite väčší význam použitie kovovej trubky a nie koaxialného kábla. Trubka by mala byť z mag. vodivého materiálu a mala by mať čo najhrubšiu stenu. Koaxial odtieni iba elektrickú zložku, nie magnetickú.
Ak chcem niečo poriadne odtieniť, mal by som najskôr vedieť, s akým signálom mám do činenia.       

.....................tak a je to  :D  moje manželka na to reagovala za pomoci prostého selského rozumu: "tak dejte ten koaxiál do té trubky a nemusíte řešit, jestli jde o nějaký magnetismus nebo frekvenční vysílač"
;) :D  Já ji nemít, tak bych asi nemohl vůbec existovat.
Revizní technik E1B

Petr Doležal

Quote from: Ján Garaj on 18.02.2012, 09:05
Miestoprísažne prehlasujem, že som to ja tak ako sa tu uvádza moje ctené meno

My to víme
Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení

Milan Hudec

Quote from: Pavel Horský on 18.02.2012, 10:11
.....................tak a je to  :D  moje manželka na to reagovala za pomoci prostého selského rozumu: "tak dejte ten koaxiál do té trubky a nemusíte řešit, jestli jde o nějaký magnetismus nebo frekvenční vysílač"
;) :D  Já ji nemít, tak bych asi nemohl vůbec existovat.

Jak jsem uváděl výše, na základě mých pokusů, pokud ta trubka, či další stínění nebylo od vedení (koaxu) nejm. cca. 20, pes neprošel.

Petr Doležal

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení