• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Musi byt kabel CYKY ulozeny v zemi v trubke?

Started by Stano123, 29.06.2012, 08:29

previous topic - next topic

Jozef BABJAK

Aha, takže som tentoraz v tom skutočne nevinne - samému mi je to čudné. Ničmenej, musím byť v strehu, keď si kolega Hudec pamätá moje meno a vybaví sa mu, aj keď to nie je potrebné; on nebodaj niekedy aj dáva pozor na to, čo píšem!

(beer)

M. Nomilner

To: Garaj
Podľa STN 73 6006 čl. 7 zo 4.1.1991 najmenšia hĺbka uloženia výstražnej fólie pod povrchom bola 250 mm. V nadväznosti na vydanie STN EN 12613 "Vizuálne výstražné prostriedky z plastov na označovanie káblov a potrubí uložených v zemi" z novembra 2002 sa v STN 73 6006 rušia články 1, 5, 7 a 8. Teda ustanovenie o najmenšej hĺbke uloženia výstražnej fólie pod povrchom je už nedefinované a je voľne ponechané zrejme na úvahe projektanta alebo inej zodpovedenj osoby. Preto má praktický zmysel vychádzať najmä z ustanovenia čl. 6 normy o hĺbke uloženia fólie nad káblom.

Ján Garaj

02.07.2012, 13:43 #20 Last Edit: 25.11.2012, 18:13 by Miroslav Minařík
Tak,že sme sa dopracovali ku niečomu, podľa noriem. Neviem ako je to tam presne napísané, nakoľko už normy nekupujem, nemám ich už ku čomu používať. Len pojmy hľbka a výška by sa mali používať asi nasledovne : Hľbka uloženia fólie nad káblom? Asi by malo byť : Hľbka uloženia kábla pod fóliou, alebo výška uloženia fólie nad káblom? Hľbka je podľa mňa niečo čo sa meria dolu a výška to čo sa meria hore.Aj keď som presvedčený, že vieme o čo ide, malo by to byť aj v normách napísané správne, možno to tam je, len som to chcel počuť,pardon vidieť od niekoho, kto tie normy má.