• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Dá sa zistiť čiastkové poškodenie medeného signalizačného kábla?

Started by Martin H., 30.10.2012, 15:58

previous topic - next topic

Michal Čeleda

Pokud je to možné zkuste ještě "narovnat" linku, tj. zapojit jí bez větvení linky, alespoň dočasně. Servisem myslíte ADIglobal, pobočka Bratislava?

Martin H.

Quote from: Michal Čeleda on 02.11.2012, 09:40
Pokud je to možné zkuste ještě "narovnat" linku, tj. zapojit jí bez větvení linky, alespoň dočasně. Servisem myslíte ADIglobal, pobočka Bratislava?

Nerozumiem, ako to myslíte, Už teraz je bez vetvenia.
Áno. ADI Global. Cez mail sme spolu prešli to, čo tu už odznelo (zakončovacie odpory, menu 61, nevetviť, zákaz vedenia linky tam a späť v jednom kábli atď.).

Michal Čeleda

Mám na mysli vedení (např.) ústředna - koncentrátor - klávesnice ....... klávesnice, tj. tak, aby byla ústředna na začátku se zapojeným 680R a na konci linky též 680R. Myšleno z pohledu RS485. Už jsme něco takového řešili a tohle pomohlo.

Jiří Schwarz

Quote from: Martin Kurka on 02.11.2012, 08:18
...
Prakticky jen na mírně horší úrovni jsou programové freewarové osciloskopy využívající  jako vstup odporový dělič a kondenzátor na audio nebo mikrofonním vstupu audiokarty (někde tu na Elektrice je i onen program ke stažení).
....

Jednokanálový i dvoukanálový "sw osciloskop" už jsem několikrát úspěšně použil na spoustu pokusů, kde stačila vzorkovací frekvence karty (běžně kolem 44kHz).
Má to snad jen jednu chybičku - neumí to "diferenciální vstup" (ale mám k tomu slepený vstupní zesilovač s OZ) a někdy je problém s potenciálem GND. Notebook provozovaný na AKU, bez galvanického spojení se sítí TN je "přínosem", u "velkého PC" pozor na tu "zem".
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Martin H.

Quote from: Michal Čeleda on 02.11.2012, 11:01
Mám na mysli vedení (např.) ústředna - koncentrátor - klávesnice ....... klávesnice, tj. tak, aby byla ústředna na začátku se zapojeným 680R a na konci linky též 680R. Myšleno z pohledu RS485. Už jsme něco takového řešili a tohle pomohlo.

Źiaľ, s existujúcimi káblami to nepôjde. Zariadenia sú rozmiestnené po celom dome na rôznych podlažiach.

Michal Čeleda

Myslel jsem samozřejmě dočasné propojení"jen tak, vzduchem". Ještě jedna věc - propojení máte UTP nebo FTP? Výrobce doporučuje stíněný kabel, stínění uzemněno v jednom bodě (v ústředně)