• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

13.01.2026, 18:04

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

ABB: První využití akumulátoru z elektromobilu pro domácnosti na světě

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 07.12.2012, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Společnosti ABB a General Motors předvedly další fázi opětovného využívání akumulátorů - z pěti použitých akumulátorů z vozu Chevrolet Volt vytvořily modulární jednotku, která je schopná po dobu dvou hodin dodávat elektrickou energii, která vystačí třem až pěti průměrným americkým domácnostem. Jedná se o první ...
Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

Milan Hudec

Milan Dupal

Soudruzi  v Emerice (a s malým zpožděním i my) se mohou těšit na další zvýšení výpalného na podpodu nové ekoteroristické krávoviny >:(

Milan Hudec

Quote from: Milan Dupal on 07.12.2012, 14:22
a s malým zpožděním i my)

U nás žádná taková auta nejezdí a asi nebudou, mimo těch na veletrhu a na několika akcích jsem nijaké nikdy neviděl, myslím, že se v našich končinách tato fáze pohonu automobilů přeskočí a nasadíme skutečně něco průlomového.

Jiří Schwarz

Ukradený nápad. V zemi kutilů to přece není nic nového.
Akumulátory, které již nedají ten správný proud potřebný pro startování, se různě používají na nějaké nenáročné využití...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Milan Hudec on 07.12.2012, 15:30
U nás žádná taková auta nejezdí a asi nebudou, mimo těch na veletrhu a na několika akcích jsem nijaké nikdy neviděl, myslím, že se v našich končinách tato fáze pohonu automobilů přeskočí a nasadíme skutečně něco průlomového.

Narazil jsem ted na jednoho iona pod tunelem na Tomkacu, stal sem za nim na cervenou...
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Radek Červený

Vzhledem k tomu, že na tom informačním detailu ( po řadě prokliků  (zle) ) není žádný konkrétní technický údaj, tak mě v souvislosti s touto informací nenapadá nic.

Buď je baterie v pořádku, drží kapacitu, tak ať jezdí, nebo je po ní prd, kapacitu nedrží, tak ať putuje do hutí. Nebo je snad někdo schopen garantovat stabilitu při proudové zátěži u baterie, která není ve 100% stavu? Toto mi připadá jako takové bastlení a navíc pod vlajkou ABB, což mě zaráží.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Lukáš Rotrekl

Taky mě to připadá jenom jako oddalování smrti baterky a nákladů na její likvidaci. Je ale možný, že v trakci ta baterka dostává řádně na ****, zatímco s provozem v místnosti s regulací teploty a s trvalým udržováním v nabitém stavu a pak relativně stabilním vybíjením může ještě nějakou dobu fungovat...
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.