• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Proč se u všech svítidel v paneláku ovládaných IR čidly objevuje napětí na N ?

Started by Ján Prečuch, 28.12.2012, 22:46

previous topic - next topic

David Hruda

Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Fuk Tomáš

Jj, tak to dopadá, když klávesnice s docházejícími baterkami udělá dvojklik a někdo to po sobě nepřečte  ;D
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Šnajdr Josef

A lze v paneláku celé schodiště napojit přes PIR čidla? V normě je uvedeno, že  musí jít celé schodiště zapnout!? CO?

David Hruda

Quote from: Šnajdr Josef on 15.01.2013, 19:30
A lze v paneláku celé schodiště napojit přes PIR čidla? V normě je uvedeno, že  musí jít celé schodiště zapnout!? CO?

I to je řešitelné, když se nad tím někdo zamyslí.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Ján Prečuch

Pane Schwarzi,  a porady. Nakonec jsem vše řešil metodou výměny. Po výměně PIR čidla Huttermann za jiné sice levné ale od Panluxu se prolém vyřešil. Tedy LED již nedoutná, ale opravdu zhasne, a čidlo není falešně spínáno žárovkou 100W. LED typu kukuřice s 1300lm obyvatelům stačí aby se fakt dobře viděli. Nechtěli posouvat čidla, neb právě vymalovali a všechny změny by byly vidět. Je to někdy těžké v praxi...

Jaromír Urbanec

Petr látal

Před několika roky jsem se pokoušel ovládat jedno svítidlo dvěmi čidly, umístěnými na protilehlých stranách objektu a po nesčetných pokusech a laborování jsem to vzdal. Světlo neustále cyklovalo a spínalo se nespolehlivě. Přitom světlo bylo umístěné úplně mimo dosah čidel. Po odpojení jednoho čidla vše fungovalo normálně.
Potřepání rukou elektrickým proudem není vůbec přátelské.