• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Co když dám 150W žárovku do lustru max. 60W?

Started by Bára Novotná, 08.02.2013, 10:47

previous topic - next topic

Zdeněk Friedrich

Obecně samozřejmě souhlas, ale u konkrétního lustru uvedeného tazatelem (viz obr.) bude zřejmě opatrnost při volbě zdroje ad 2) zbytečná.

Fuk Tomáš

12.09.2017, 22:36 #37 Last Edit: 12.09.2017, 22:44 by Fuk Tomáš
Žárovka není vidět, takže o její zadeklovanosti můžeme jen spekulovat.

P.S. ale vyšťoural jsem obrázek, kde to vypadá na bezdeklovost, takže asi máte pravdu.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)

Jirka Š. Svejkovský

Taky mi to připadá, jako marketingová podpora prodeje vlastních úsporek.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Michal P

Akorát že ta 32W mnou dotazovaná byla také od Phillipsu, takže to spíše nahrává neznalosti na podpoře než marketingu. Moc všem děkuji za reakce. Případné snížení životnosti žárovky neřeším, pokud to nemá požárně bezpečnostní vliv. Jestli jsem to pochopil správně, maximálně by tedy mohla dříve odejít, ale vznik požáru "s největší pravděpodobností" z tohoto důvodu nehrozí.
Jinak podle toho obrázku bych spíše řekl, že ta žárovka je naopak zaklopená skleněnou kopulí, bylo by to asi nevzhledné a také by jinak nedoporučovali různé náhradní žárovky, když nemají takovou designovou s velkou baňkou.
Jsem rád že to jde posílit, ale budu postupovat při výměně raději opatrně, těch 32W je možná zbytečně moc a s CFL nemám zkušenosti. Předpokládám, že LED se možná zahřívá méně než CFL, tak pak třebas vyzkouším i tuto alternativu, která z nich bude vyzařovat menší teplo, pro jistotu. Ještě jednou všem moc děkuji

Michal P

S Phillipsem jsme si po telefonu řekli, že se omlouvají a že to bylo nedorozumění způsobené špatným překladem.

Lukas55555

Quote from: Bára Novotná on 11.02.2013, 16:13
vespolek, zpět z víkendu, kde jsem snad mimo jiné sehnala někoho, kdo to umí předělat (zrovna mu jdu posílat fotku jak je to přesně udělané). Né elektrikář, ale strojař, no snad to natolik odborné není?

Nie nie je elektriku zvládne každé decko. Preto elektrikári chodia každé 2 roky na "preškolenie."

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Lukas55555 on 13.09.2017, 17:37
Nie nie je elektriku zvládne každé decko. Preto elektrikári chodia každé 2 roky na "preškolenie."

Každé 3 roky. Alespoň u nás. A revizáci každých 5 let.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Roger

Quote from: Bára Novotná on 08.02.2013, 10:47
Zdravím vás, zajímalo by mě proč se do lustru nemůže dát silnější žárovka.

Prý jen stačí sundat ozdobné stínidlo, aby kolem žárovky víc proudil vzduch, a pak už to nevadí - je to pravda, nebo je v tom nějaký další problém?  A jestli ano, jak se to dá opravit?

no nevim nevim, me odesla 12W ledka (svitivost cca jako 100W zarovka) v otevrenem kuchynskem lustru (bez stínítka!, kde proste jen nahore nebylo odvetrani a byl to takovy trychtyr, i když kovovy (mohl odvádět teplo), pravdepodobne se usmažila elektronika... anebo to byl smejd, koupil jsem jich tusim 10 ks, znacka Carneo (zrejme polsky smejd, nevim jiste)...