• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak ovlivňuje funkci set-tob-boxu vypínání kalového čerpadla?

Started by Kobylka, 10.04.2013, 19:09

previous topic - next topic

Václav Třetí

Quote from: Pavel Rous on 13.04.2013, 12:35
...myslím tím, jestli má galvanicky spojený alespoň jeden z vývodů se stožárem

Jediný typ antény s celovlnnými zářiči, který neměl spojené aktivní prvky se stožárem bývalo staré provedení X-color a to jak v kratším, tak i v delším provedení, tam bývala dvě jiskřiště vyrobená z drátu. Většina těchto antén už je ale v hliníkovém nebi, protože díky nevhodné konstrukci z nich větrem poměrně brzy opadaly pasivní prvky

Síto (matrace) mívala již v dobách dávných uvnitř destičku tištěných spojů a na nich symetrizační smyčku a dvě tlumivky zapojené proti kostře a zapojení též zajišťovalo spojení stínění koaxiálu s kostrou antény - tedy pokud to nějaký chytrák nedemontoval nebo nevyštípal pod dojmem, že mu to zeslabuje signál.

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář

Jan Kobylka1

ACEOF ACES - kombinoval jsem otáčení oběma vidlicemi přívodních šňůr - závada se stále projevuje
Jiří Schwarz a Pavel Rous - nejedná se o zesilovač v anténě, ale zesilovač je zvlášť přístroj (pod střechou) a má vlastní napájení. Stožár antény je svorkami spojen se svodem hromosvodu. Antény jsou dvě, obě asi 30 let staré (myslím, že v jejich názvu byl "color"). Měnit jsem je zatím nechtěl, protože na ně chytnu více jak sousedé s novějšími anténami.
Když jsem odpojil od STB přívod od antény se střechy a připojil (káblem 2 metry) jednoduchou pokojovou anténu tvaru písmene "V", tak se závada stále projevuje.
Taky jsme si půjčil nějaký přístroj ATEUS SB2 (s filtrem dolních propustí), který je používám v telekomunikacích (schválený elktr. techn. ústavem) a napájel STB i TV přes něj - závada se stále projevuje.

ACEOF ACES

Jak už zde bylo napsáno, vypadá to na nekvalitní Set-Top-Box.