• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Proč se nelíbí ČEZu 40cm podezdívky plotu u pilíře měření?

Started by Jiří Stuchlý, 06.06.2013, 19:10

previous topic - next topic

František Šohajda

Já jsem osobně podobnou věc řešil před měsícem u společnosti E ON...
Lépe řečeno , byl problém se stavebním úřadem.
E ONu to bylo celkem jedno jak ji dáme, ale stavební úřad jednoho města se cukl, že tak ne (podobně jak je foto v tomto vlákně) ale že to musí být přesně na tom "betonu" oplocení, jinak neudělají ohlášku !!Bylo to pro polikliniku !
Na projektu byl elměr.rozvaděč dán (namalován) v pozemku polikliniky, muselo se to i předělat, EON to tak i podepsal že stím souhlasí ale stavební úřad si postavil hlavu,že nepodepíše až bude rozvaděč v oplocení ! (zle)
Vždy to dělá tu potíž jen jeden pracovník, už jsem mu řekl že ať mě nes.re....jeho odpověď ať jsem potichu, nebo nic neschválí !!Nepovolí jít 0,5 m kabelem do napojení venkovní sítě !
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Roger

Nikomu to neradim a nedoporucuji, u me slo o docasne reseni.
Pripadne ady se esmi vyjadrit nazor?;)
Nicmene by me zajimalo, podle jakeho zakona, paragrafu a odstavce a pismene se to nesmi?

OT: ono se nesmi udajne svepomoci dat na barak solarni panel (ostrovni system), pod pokutou 100000,- a take ostrovni systemy mozna budou platit OTE:

Ad sloupek: je to asi o lidech. Tipuji ze majitel se nas.... a vzal kladivo... Podobne tak muj remesnik, rek sem mu ze to a krivy, on se hned nafouk a zacal to behem 2 sekund kladivem rozbijet :-) krivy to mel ale tvrdil ze to se opravi...  

Miroslav Minařík

Quote from: Roger on 08.06.2013, 13:31
Nikomu to neradim a nedoporucuji, u me slo o docasne reseni.
Pripadne ady se esmi vyjadrit nazor?;)
Nicmene by me zajimalo, podle jakeho zakona, paragrafu a odstavce a pismene se to nesmi?

Hmm, ... vyjádřit názor.
Co na to odpovědět? Raději si na to odpovězte sá.

Uvedu příměr. Stejně jako výrobce software, tak i energetika jako dodavatel má svá pravidla. Jedním z nich je, že nebudete dodávanou energii komerčně předávat (to znamená, že na ni nebudete účtovat marži) a že ji neposkytnete jiným objektům i bezúplatně. Promiňte ale to je tak chronicky známá věc, že to ví kde kdo.
Někdo z kolegů dohledá konkrétní text.

Asi je to logické, protože by některé skupiny obyvatel vytvářely další národnostně menšinové energetické sítě, které by byly z hlediska bezpečnosti (např. před požárem atd.) naprosto nekontrolovatelné.

Tedy to, co radíte opravdu může poradit pouze člověk, který tu vystupuje prakticky bez rizika. Tedy anonym. Bohužel čtenář nečte celou diskusi. Čte pouze to, co se mu líbí.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Lubomír Jindra

Volný přístup a rovná pracovní plocha musí být před rozvaděči elektrické energie z důvodu bezpečnosti při práci. Kladení různého materiálu, beden atp. před rozvaděče byl až donedávna velký nešvar téměř ve všech firmách. Kvalitně řízené firmy mají dnes na podlahách čarami vyznačený prostor, který musí zůstat volný.

Co se tohoto konkrétního případu týká, tak zde nešlo ani tak o výšku, ale o šířku onoho základu. Pokud někdo nemůže pochopit praktické a rozumné chování technika ČEZu, tak si může doma udělat jednoduchý pokus:
Až budete vařit oběd, tak si dejte před kuchyňskou linku a sporák kýble s vodou a nahýbejte se přes ně... schválně jak vám to půjde  ;)

Prostě bezpečnost - pokud je tělo v přirozené poloze, pracovník je "v pohodě" pokud je ve vynucené nepřirozené poloze, stoupá nervozita a tím i riziko chyby. Pohodlí při práci také zvyšuje výslednou kvalitu.
Revize, instalace a opravy elektrických zařízení
Liberecký kraj
www.elektroinstalace-jablonec.cz
jindra@elektri.cz

Lukáš Malík

Quote from: Lubomír Jindra on 08.06.2013, 17:43
Volný přístup a rovná pracovní plocha musí být před rozvaděči elektrické energie z důvodu bezpečnosti při práci. Kladení různého materiálu, beden atp. před rozvaděče byl až donedávna velký nešvar téměř ve všech firmách. Kvalitně řízené firmy mají dnes na podlahách čarami vyznačený prostor, který musí zůstat volný.

Co se tohoto konkrétního případu týká, tak zde nešlo ani tak o výšku, ale o šířku onoho základu. Pokud někdo nemůže pochopit praktické a rozumné chování technika ČEZu, tak si může doma udělat jednoduchý pokus:
Až budete vařit oběd, tak si dejte před kuchyňskou linku a sporák kýble s vodou a nahýbejte se přes ně... schálně jak vám to půjde  ;)

Prostě bezpečnost - pokud je tělo v přirozené poloze, pracovník je "v pohodě" pokud je ve vynucené nepřirozené poloze, stoupá nervozita a tím i riziko chyby. Pohodlí při práci také zvyšuje výslednou kvalitu.

Naprostý souhlas  :)
Nějak pořád nemohu pochopit, jak se někteří snaží "obhajovat" takováto řešení  (zle)

Podmínky platné jsou, pravidla jsou tím dána, tak je snad takový problém podle nich dělat?
Nechápu, co je na tom trucovité :-/
To, že je to za plotem, snad bych překousl, stejně asi bude potom "díra v plotu" pro otevření dvířek rozvaděče a on není zase tak daleko od toho plotku, takže tu hranici pozemku bych jaksi vynechal. Na hranici si myslím, že je.
Ovšem teda zcela nechápu styl montáže, myslím, že nebyl zase problém při umísťování rozvadče jej podsypat.

To, že to tak má každý druhý barák, je zcela zcestné. To jako znamená, že to tak musím mít i já, nebo proč jako?
Co je mě po ostatních barácích?

Odpovědi typu "aspoň si má kam dát nářadí, má si kam sednout" a jiné podobné jsou zcela mimo mísu,
to se na mě pánové nezlobte.

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Kamil Novák

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj

Lukáš Malík

Domovní a bytové elektroinstalace.
Opravy, údržba, návrhy a rekonstrukce.
Realizace datových sítí, rozvodů TV a DT.

Jiří Schwarz

Quote from: Lukáš Malík on 08.06.2013, 19:11
Naprostý souhlas  :)
...

On i takový ve dne tající a v noci namrzající shíh by mohl "zpestřit" nějaký zákrok, vypnutí v nebezpečí,...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

František Kabát

Quote from: Miroslav Minařík on 08.06.2013, 12:21
A proto se toto nesmí. Toto může radit opravdu pouze anonym. Koneckonců jako obvykle.

A můžete mi citovat na základě jakého zákona nebo vyhlášky se to nesmí? Je to tzv. vnořená distribuce a mám to schválené ERU.

Fuk Tomáš

Quote from: František Kabát on 11.06.2013, 15:05
A můžete mi citovat na základě jakého zákona nebo vyhlášky se to nesmí? Je to tzv. vnořená distribuce a mám to schválené ERU.
Nemusí být na všechno hned zákony. Stačí kouknout se do podepsané smlouvy.
To, že Vy jste si vyřídil papíry na distribuci, ještě neznamená, že ji může provozovat kdokoli nadivoko.
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)