• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

14.01.2026, 06:02

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

AMPER 2013: Automatizace v pivovarství

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 12.06.2013, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Špičkovým technologiím se dnes nemohou vyhnout ani průmyslové pivovary pokud chtějí zůstat konkurenceschopné. Na veletrhu AMPER si o této problematice povídal šéfredaktor časopisu Automatizace v potravinářství Petr Pohorský s technickým ředitelem banskobystrického pivovaru Róbertem Obertíkem.
Zdroj: zde...

[video]/video/2013/130321_amper13_pohorsky_obertik.mp4[/video]

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

Milan Hudec

Se mě zdá, že v tomto oboru platí úměra o automatizaci a univerzální chuti piva, jsem zvědav za jak dlouho se bude pivečko prodávat v tabletách

Lukáš Rotrekl

Napadlo mě přesně to co vás....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Radek Červený

Pokud se automatizace využije v rozumné míře, má to smysl. Pokud se z pivovaru stane chemička s kilometry nerezového potrubí, kde na vstupu padají ze sila granule a na konci vytéká nějaký sajrajt s honosným názvem pivo, je to celkem "vo ho.ně".

Je škoda že Češi už zapomněli, jak má pivo chutnat a kupují ty parodie na pivo. Viz Gambrinus, atd.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Zdenek Hejčl

Pravda pane kolego.
Takzvané ,, mrtvé pivo?´´  (zle)
Pivo musí žít kvasinkami a dojíždět v sudu...
Nikoliv to navrch sytit kysličníkem tak, aby vypadalo jako živé.
Tak tvrdil starý hospodský, praděd. Měl jsem ho rád, starý praktik s rozmyslem a vědostmi.
Ano měl pravdu, sterilizovaná = mrtvá piva stojí za h....!
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Milan Hudec

Jsem tušil, že v této otázce bude panovat shoda

Rozmahel Vladimír

Ještě bych dodal, že žízeň je stejně převlečenej hlad.

Václav Třetí

Dnes je doba umělohmotná, tak je z umělé hmoty i jídlo a pití, proč se divíme.

Automatizace a globalizace jdou ruku v ruce a potom se nelze divit, že všecho je stejné a stejně hnusné či nespolehlivé. Kde jsou ty časy, kdy jsem jen mrknul jedním okem po autě jedoucím okolo nebo proti mně a hned jsem věděl, co je to za značku, dnes abych hledal znak na kapotě. A když jsme u toho jídla, dříve také chutnal každý salám jinak a většina z nich dokonce dobře, dnes je to všechno stejná hmota bez chuti a vůně, jen je to mokré, protože voda je nejlevnější a o co víc se jim jí tam podaří dát a udržet, tím víc vydělají, protože tam nemusí dát ani maso, ani sádlo, dokonce ani ty kuřecí chrupavky a kůže.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář