• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Dá se věřit levnějším značkám jističů?

Started by Marek Maršál, 19.06.2013, 10:38

previous topic - next topic

Oto Strnad

spíše se mi jednalo o právě první tři odpovědi, toto téma jsem našel z toho důvodu, že jsem vznesl dotaz, zda je dobré použít produkty od firmy NOARK. Bohužel se můj dotaz neshledal s porozuměním. A já vždy lituju ty...byť laiky, kteří se chtějí jen zeptat a čekají jednoduchou odpověď, někdy i jen "ano" či "ne" ale páni odborníci z nich musejí udělat nejdříve uplné pitomce.

Jirka Š. Svejkovský

Na složitou otázku jednoduchou odpověď nečekejte.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Oto Strnad

Čestmír Kubáček

Omlouvám se,že sem nečetl vše. Možná to tu i zaznělo...

Jistič je jeden z nejdůležitějších prvků elektroinstalace. Je to jako brzda u osobního automobilu. Tudíž jeho správnou volbou můžete zabránit škodám a úmrtím. Já osobně jističům Kanlux, Boneca apod. říkám náhodné vypínače. Pokud se mě někdo ptá, doporučuju Eaton, pak Schracky a Schneidery. I hager má kvalitní věci. Jestli chcete šetřit, kupte řemeslníkům levné pivo, ne jističe. Spousta elektrikářů má velkoobchodní slevy, tedy za Eaton s montáží, kdy to koupí odborník, zaplatíte méně než za Kanlux + montáž. Já ještě nikoho neslyšel chválit ty levný atrapy.

Miroslav Minařík

Quote from: Čestmír Kubáček on 24.10.2015, 22:42
Omlouvám se,že sem nečetl vše. Možná to tu i zaznělo...

Jistič je jeden z nejdůležitějších prvků elektroinstalace. Je to jako brzda u osobního automobilu. Tudíž jeho správnou volbou můžete zabránit škodám a úmrtím. Já osobně jističům Kanlux, Boneca apod. říkám náhodné vypínače. Pokud se mě někdo ptá, doporučuju Eaton, pak Schracky a Schneidery. I hager má kvalitní věci. Jestli chcete šetřit, kupte řemeslníkům levné pivo, ne jističe. Spousta elektrikářů má velkoobchodní slevy, tedy za Eaton s montáží, kdy to koupí odborník, zaplatíte méně než za Kanlux + montáž. Já ještě nikoho neslyšel chválit ty levný atrapy.

Asi bych to neviděl tak černě. Vše na trhu prochází zkušebnami a že by jistič neměl svou zíkladní funkci, to se snad ještě nestalo. Kouzlo silných značek není o tom, že by snad jističe byly zázračnější, ale v souvisejícím před a poprodejním servisu.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!