• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Kde je uvedeno, že musí být přívod pro panelový byt 5žilový?

Started by Jan Noshudek, 23.08.2013, 11:58

previous topic - next topic

Milan Hudec

Jestli se někdy coby revizák zblázním, tak z neustálého slýchání obdob vaší poslední věty

Jakub Sedláček

No co se týče hliníku. Než jsme rekonstruovali elektrické rozvody v bytě. Potřebovali jsme revizi pro ČEZ aby nás vůbec připojil. Všechny obvody v hliníku 2,5mm2. Revize úspěšná-což jsem se i divil když si vzpomenu na stav kabelů  ;D. Při výměně za vodiče měděné mi většina těch hliníkových doslova odpadávali v ruce a to jsem se jich skoro ani nedotkl  :D. taky to šlo .....45let  ;D otázka jak dlouho ještě.

Jinak taky jsme připojeni jen jednofázově, ale kabel z ER je 5 žilový. Což je jak již psali jiní výhoda když chcete z nějakých důvodů přesedlat na 3 fázové připojení.
"Neb člověk tvor zvířatům nadřazený jest, tedy tělem a duší oplývá, zoufalství propadnouti může"

Jan Franěk

Quote from: vlastimil Dvořák on 26.08.2013, 19:43
   .......... ale šlo to 25 let :)

(wall)  tak tahle věta mě dokáže naštvat hlavně tehdy, pokud ji použije jakýkoliv řemeslník, především elektrikář.

OSobně se potkávám s tím, že pokud je vedení od elektroměru do bytu například v liště, dávají firmy kabel 3x6 s tím, že se to může kdykoliv vyměnit bez větších problémů. SIce s tím úplně nesouhlasím, ale v podstatě to toleruji. Tam, kde se dává kabel do zdi, přípaně do trubky, je jeho výměna o mnoho složitější a nepoužití plného počtu vodičů je totální krátkozrakostí a blbostí. Úspora pár korun (a to doslova), není žádnou omluvou, spíš podtrhnutím  celého zoufalství.

Každý občas potřebuje pomoci a poradit, ale pokud sám nemáte dostatek argumentů k obhájení řešení dle norem,  (doh) . To bez urážky.
Jestli jde o tvrdohlavého zákazníka, nechte si podepsat, že toto řešení, které neodpovídá požadavkům norem, si vyžádal on a že na něm trvá. Pokud to podepíše, klidně mu tam dejte kabel který chce ať si za pár let drbe palici.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

trucker

Byly to vodiče v zaplombované části :)

Cena výměny 0 kč.

Je zde někdo, kdo se okamžitě vrhá při spatření el. zařízení na jeho "pravidelnou"  ::)
revizi?

Milan Hudec

Ano mnohdy po spatření díla různých blekotů vrhám

Zdenek Hejčl

Milane prosím Tě, co vrháš?
Kladivo, disk, nebo oštěp?
Vypadá to, že by jsi mohl být černým koněm v atletice na nadcházející letní olympiádě.  :D
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU