• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

14.01.2026, 14:42

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jste spokojení se svým bezdotykovým teploměrem?

Started by Komerční sdělení, 22.10.2013, 08:02

previous topic - next topic

Komerční sdělení

Vizuální IR teploměr Fluke VT04
Nový vizuální IR teploměr Fluke VT04 pomáhá okamžitě detekovat problémy díky kombinaci pohodlí infračerveného teploměru s vizuálními výhodami termokamery - vytváří tak zcela novou kategorii nástroje.

Modely VT02 a VT04 jsou stejně variabilní jako potíže, které máte řešit. Zjistěte, jak vám mohou pomoci rychle detekovat problémy.
Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jste spokojení se svým bezdotykovým teploměrem?

Jan Franěk

Chtěl jsem si pořídit bezdrátový teploměr, ale nějak jsem nebyl spokojen s jejich přesností. Plus minus jedne stupeň, mi přišlo trochu moc. Hodilo by se mi na kalibraci teplotních čidel v systémových instalacích a MaR.

Podívám se na tyto, jak na tom jsou, i na pořizovací cenu. Uvidíme jestli by mi to k něčemu mohlo být.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

David Hruda

Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Zdenek Rajmont

22.10.2013, 08:55 #3 Last Edit: 22.10.2013, 09:01 by Zdenek Rajmont
Quote from: Jan Franěk on 22.10.2013, 08:06
Plus minus jedne stupeň, mi přišlo trochu moc...
Hodilo by se mi na kalibraci teplotních čidel v systémových instalacích a MaR.

Plus minus stupeň by byla paráda.
U bezdotykových teploměrů - zapomeň.
Nastavení emisivity je také problematické. Stačí např., když ocel mírně zrezne a už není povrch lesklý, ale oranžový a měříte hovadiny.
A to nemluvím o optice a nastavení správné ohniskové vzdálenosti.
Ani vícespektrální typy za 300-400 tis. nejsou tak přesné.
A termokamery - to už vůbec.
U nich je jediná šance jak přesněji měřit - mít u měřeného objektu "referenci", kde znám přesnou teplotu a ta se dá porovnávat s měřeným okolím.
Jak je uvedeno v příspěvku - na nalezení teplého a studeného místa jako indikátor teplotního extrému v nějakém prostoru je toto měření dobré.
Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz