• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Máme dobře pripravenou přípojku RD?

Started by Mladkovak, 21.01.2014, 16:37

previous topic - next topic

David Hruda

Tak že tyhle bezhalogenové jsou do nižších teplot jsem přehlédl.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Miroš Jan

No tak teda dobrá. Pokud ne KOPOS, tak potom OBO BETTERMANN, typ T 100 UV RW, -30  + 90 
elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace

Milan Illek

Quote from: Lukáš Rotrekl on 21.01.2014, 21:16
A ještě jeden dotaz, co je nad kabelem, píšete, že je s krytím cca 80cm. To může stačit, ale může to být málo.

:o Jaký je důvod, aby hloubka 80 cm nestačila?

Jiří Schwarz

Quote from: Milan Illek on 22.01.2014, 13:44
:o Jaký je důvod, aby hloubka 80 cm nestačila?

Pod "veřejnou pozemní komunikací" bych přemýšlel o metru, ale na vlastním pozemku, pokud to nebude např. soukromé parkoviště kamionů se dá jít i na méně než 80 cm... (podle Tab.B1  v ČSN 73 6005 při mechanické ochraně kabelu je minimální krytí 35cm)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Mladkovak

A co se té krabici venku stane když je do - 5 a bude -10 ? já myslím že asi stejně nic.A nebo se mohla dát dovnitř chodby do tepla a byla by pohoda.

Jinak vše vede pouze po zahradě a u domu to prochází pod chodníkem takže koukám že pod tím chodníkem to mohlo být méně hluboko.Ale lepší víc než míň

Vít Rotrekl

Mě jen lezce zaráží, že vám nechal distributor dát ER na fasádu. Když v PP je, že by měl být na hranici pozemku. Pokud tedy nejde o nějakou řadovku a před domem je chodník, což z popisu, ale moc nevypadá....
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Mladkovak

Ano v PP je napsáno že na hranici pozemku dvířkami ven a tak aby byl možný přístup z veřejně přístupného místa atd. Ale taky tam píšou že co nejkratší cestou ale to unás prostě nešlo dodržet ty jejich podmínky .Tak sme napsali na čez a bylo odpovězeno :

,

K Vašemu dotazu ohledně umístění elektroměrového pilíře, elektroměrový pilíř by měl být umístěný na místě přístupném z veřejně přístupného místa. Umístění elektroměrového pilíře záleží na zákazníkovi.Pokud neplánujete oplocení může být elektroměrový rozvaděč umístěn třeba na fasádě. V případě dalších dotazů mě kontaktujte.

technik  Připojování

ČEZ Distribuce a.s.

Vít Rotrekl

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Lukáš Rotrekl

Quote from: Jiří Schwarz on 22.01.2014, 14:29
Pod "veřejnou pozemní komunikací" bych přemýšlel o metru, ale na vlastním pozemku, pokud to nebude např. soukromé parkoviště kamionů se dá jít i na méně než 80 cm... (podle Tab.B1  v ČSN 73 6005 při mechanické ochraně kabelu je minimální krytí 35cm)

Přesně tak, ona norma veřejnou a vlastní nerozlišuje, je jen napsáno:
Do této kategorie patří všechny pásy a pruhy pro provoz a stání vozidel. Krytí je nutné přizpůsobit konstrukci vozidel.

U sebe na pozemku bych to úplně nehrotil, ale na cizím bych byl opatrnej a pohlídal si, co tam kdy může být. Proto jsem nenapsal ani že je to špatně, ani že je to určitě dobře.
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.