• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 09:52

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

TIČR: Změny od 1.1.2014

Started by Redakce portálu Elektrika.cz, 17.02.2014, 08:02

previous topic - next topic

Redakce portálu Elektrika.cz

Od 1. ledna 2014 nabyla účinnosti novela vyhlášky č. 398/2001 Sb., o stanovení poplatků za činnost organizací státního odborného dozoru při provádění dozoru nad bezpečností vyhrazených technických zařízení, která byla publikována ve Sbírce zákonů 31. prosince 2013 v částce 177 vyhláška č. 461/2013 Sb. Novela vyhlášky upravuje výši poplatků za činnosti organizace státního odborného dozoru a ...
    Zdroj: zde...

[video]/video/2014/140217_bch_ticr.mp4[/video]

Co pozitivního a konstruktivního byste doplnili k této informaci?

Jan Franěk

No, není to jediná změna.

Co říkáte na toto? Že by se už nechali nějak získat informace o RT? Nebo si to vykládám špatně?

Nezkusíme to?
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jirka Š. Svejkovský

Myslím, že jsem to právě zažil na vlastní kůži.

Potvrzoval jsem přihlášku na nový ER. V té době bez napětí, jinak všechno v pořádku. Montážník prohodil přívod s vývodem (už jsem si na hlavu nasypal týdenní produkci popela naší elektrárny).

Problém se vyřešil a já to pustil z hlavy.

Po dvou měsících mi od distributora přišel doporučený dopis s výhrůžkou udání státnímu orgánu.

Kde vzali mojí adresu?
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

David Hruda

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 15.06.2014, 20:52
Potvrzoval jsem přihlášku na nový ER.
...
Kde vzali mojí adresu?

U nás v regionu E.ON musím při potrvzení přihlášky vypsat veškeré své nacionále včetně adresy.
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Jirka Š. Svejkovský

V regionu ČEZ pouze jméno a evidenční číslo osvědčení.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

František Šohajda

QuoteNovela vyhlášky upravuje výši poplatků za činnosti organizace státního odborného dozoru a ...

Hlavně šla cena všeho asi o třetinu nahoru......(zvýšení platů je potřeba... :-\)
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Radek Červený

Možná jsem jen hloupý, ale nikdo učený z nebe nespadnul, tak se raději zeptám, než umřít blbej.
Jen dodnes nevidím smysl existence TIČRu. Jestli má být smysl této instituce pouze v buzerování slušných, a to ještě za úhradu, jiná zvěrstva nevidí či nechtějí vidět, protože na ty se ani novela vyhlášky a vypsané úhrady nevztahují, tak by bylo lepší v rámci další novely od 1.1.2015 tuto žumpu na peníze bez náhrady zrušit.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz