• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

01.01.2026, 23:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Kde koupit opravdu pěkné vypínače?

Started by Jan Novotný, 21.03.2005, 18:54

previous topic - next topic

Miroslav Minařík

Diskutovat o vypínačích, který je lepší je asi opravdu zbytečné. Pokud vybíráte pouze z renomovaných výrobců, pak jde pouze o design.

Odborníci prominou, ale odborník elektrikář do designu nemá co mluvit. Design je to, co si vybírá investor. Vybírá si to dle prostředí do kterého to chce umístit.

Podobná situace je i ve svítidlech. Osobně koukám na výrobky, vybírám, vybírám, pak kouknu co stojí, kdo to vyrobil, a pak se třeba mohu škrábat na hlavě, zda podstoupím riziko neznámeho dodavatele a pořizovací ceny.

Já za ty roky znám opravdu hodně značek vypínačů, ale nebojte se, že by v jiné zemi měli na jednom pultě násobně větší nabídky! Ochota nabídnout cokoliv z katalogu a na objednávku je v podstatě v každém slušném velkoobchodě. I když je to spíše maloobchodní záležitost (viz investor).

.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Pavel Horský

Ochota nabídnout cokoli z katalogu není jen ze strany prodávajícího ve velkoobchodě, ale měl by to určitě umět i každý zhotovitel profesionál, při realizaci zakázky.
Ostatně, již při prvním jednání se zákazníkem musíte určitě zjistit, na co se zákazník cítí.

Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Lukáš Masák

Nevím, kolik zákazníků si umí vybrat jen podle katalogu. Také jsem si myslel, že vyberu z katalogů. Viděl jsem již celou řadu výrobků, bohužel moje dosavadní zkušenost je taková, že většina vypínačů vypadá dobře pouze na obrázku. Například zmiňované bticino mne v reálu moc nenadchlo.

Minařík: Mohl byste prosím napsat nějaké výrobce, kteří v diskuzi ještě nejsou uvedeni?

Karel Libušák

Výběr z katalogů je jen pro ty, kdo už příslušnou řadu vypínačů znají. V každé jen trochu slušné prodejně ale zpravidla mají vystavené vypínače, které prodávají, případně které jsou schopni objednat.
Výstavka bývá volně přístupná. Ve slušných prodejnách mívají také vzorkovnice vypínačů a zásuvek, které vám půjčí domů a můžete přímo na místě porovnávat líbí-nelíbí.
Výrobci, kteří zde dosud nebyli jmenováni jsou například:
SEZ Dolný Kubín dřevěné vypínače, skutečně ze dřeva, nevkusné, ale docela oblíbené. Dále firma BERKER s řadou IMPULS , docela originálních tvarů, případně s retro vypínači ve stylu třicátých let minulého století. Doporučuji jejich německé internetové stránky.
Zdravím.
Karel Libušák

Václav Pihera

UNICA několik typových řad, spousta barev, perfekt. info na www.vypinac.cz

Miroslav Minařík

To: Lukáš Masák
V rámci změn systému jsme přesunuli http://www.vypinace.cz">www.vypinace.cz do systemu http://www.elektrika.cz">www.elektrika.cz, ovšem bez přehledu výrobců. Omluvouvám se, že nechci zde dělat práci dvakrát. Jedná se o hodne výrobců krát hodně jejich typů.

Já osobně mám slabost pro Busch&Jaeger, ovšem doma mám Triton Instabus a zásuvky Time. Bticino není špatné, ale jak jsem psal je to otázka interiéru. Také značky Peha, Gira jsou mi sympatické.  

.

....

Jura Krikl

Souhlasím se srovnáním ABB se škodovkou. Tanga se snad montují všude. Ja osobně jsem začal používat přístroje Moeller. Jsem s nimi vcelku spokojen. Je sice pravda že uspořádání svorek u spínačů je poňekud netradiční, ale záleží na zvyku. U zásuvek 230V je výhodou seřazení svorek na jedné straně přístroje. Škála spínačů a zásuvek je docela široká. V sortimentu jsou i CINCH, repro. U datových zásuvek je možnost volit jakeholiv výrobce "kamenu". Desing ve 5 řadách včetně kovových rámečků. Ve stejných designech se dodávají i orientační svítidla LED.
http://www.moeller.cz/sortiment.php?t=1&link=8&r=29

Nic není nemožné, jen je to otázka peněz:-)

Petr Kaděra

Osobně bych si vypínače do bytu koupil z eshopu na www.vypinace-zasuvky.com prodavaji zn. GIRA. Petr

Miroslav Minařík

Konečně!
Vítám každého průkopníka, který mi usnadňuje orientaci v dnešní záplavě informací. I když sám zboží držím v ruce, možnost nákupu via internet je dnes jakási podmínka doby. Prvním "prosekávačem trní", který již v minulosti začal investovat do e-shopu je Luděk Málek se svým http://www.e-light.cz">www.e-light.cz. Kdo chce zdařilou prodejnu na webu, nechť se kamarádí s tímto člověkem.
Tento e-shop Giry má dobrý start!
.

....

Miroslav Bardoděj

02.08.2006, 09:58 #27 Last Edit: 30.08.2013, 22:27 by Miroslav Minařík
<p>Rád bych využil již existující téma k položení dotazu: Potřeboval bych vypínače a zásuvky pro násobnou montáž do krabic zapuštěných do fasády v provedení IP44 (jako dělá ABB-EPJ), ale aby byly v tmavě hnědé barvě. Nevíte, u kterého výrobce hledat ?

ABB má u IP44 produktů mě nevyhovující barvy. Bílá barva venku moc dlouho bílá nezůstane a zbytek se mi nehodí k fasádě.

Děkuji.</p>

Petr Vávra

My nakonec po dlouhém vybírání zvolili pěkné dřevěné vypínače od (neznámá značka) (Dřevěné části vyrábějí u nás v čechách a strojky jsou značky legrand)

Miroslav Minařík

Asi bych se zeptal jaká je definice opravdu pěkného vypínače?
Odrazil bych se spíše od toho, než zde vyjmenovávat hromady obchodů a výrobců.
Jenže každému se líbí něco opravdu jiného, tak jak pak najít ten opravdu pěkný?
.

....