• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 19:53

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Z čeho je vyrobené toto světlo?

Started by Jan Franěk, 16.03.2014, 23:09

previous topic - next topic

Jan Franěk

16.03.2014, 23:09 Last Edit: 17.03.2014, 06:55 by Miroslav Minařík
Během jedné montáže, jsem se dostal k tomuto originálníímu světlu.
Tedy jedno odlehčené téma.

- z čeho je vyrobeno toto světlo. Poznáte to?  ;)

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Tomáš Žabka

Stínítko teda netuším, ale ty paprsky bych typoval na klapky s pijána a nebo klavíru. Chtělo to ostřejší fotku :).
Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.

Otakar Dosbaba

Někdo rozložil akordeon na prvočinitele...

Oldřich Morávek

Klavir to nebude, spíš jen to piáno, nebo dokonce možná jen harmónium, protože kdyby to byl klavír, tak já bych do takového výtvoru zakomponoval i část precizně leštěného dřeva a hlavně litinovou harfu.
Pravdou ale je, že by se ti to o dost hůř věšelo  (dance)

Jan Franěk

Malé vysvětlení.

Tento a další podobné výtvory, dělá jeden umělec, který vám udělá světlo z toho, co najdete na půdě a co se kde válí. Zde právě rozbitý klavír, hliníkový cedník a je z toho takováto paráda. Nic proti tomu nemám. Jen takové malé zamyšlení.

Toto jsem viděl u jednoho pojišťováka. Protože ten denně řeší problémy s plněním u pojistných smluv, snaží se, aby měl všechno v pořádku. Tedy. Úprava anténního stožáru-ihned revize. Částečná rekonstrukce elektro-revize. Komín, pravidelné revize, stejně tak na plynový kotel. Vypráví mi o tom, jak je zodpovědný a kdyby se nedej bože něco stalo, plnění by bylo 100%, protože revizemi a kontrolami, předchází možnému nebezpečí. Tedy řádně naplňuje pravidla pojišťovacích smluv.

Podle mne to ale celé zabije, například tímto světlem, kde je porcelánová objímka uložená ve dřevě a v ní žárovka. Tedy světlo samo-domo.

Nepřijde vám to celé směšné? (dance) (dance)

PS: kvalita už dobrá?  (beach) (drinks)
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Tomáš Žabka

Kvalita je ok, něco podobného jsem viděl v Rakousku v penzionu na Kaprunu, krásná svítidla ze dřeva, problém byl v tom, že byly osazeny klasickými žárovkami a místy už byly krásně ohořelí, ale vypadali pěkně. Taky neměli žádný výrobní štítek (profesionální deformace).   ;D
Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.