• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 08:08

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Nemá někdo zkušenosti s programováním LED diod?

Started by Michal Spurný, 03.11.2014, 18:55

previous topic - next topic

Michal Spurný

03.11.2014, 18:55 Last Edit: 03.11.2014, 19:37 by Miroslav Minařík

Nemá někdo zkušenosti s programováním LED diod?
Např. přes Arduino?

Lukáš Rotrekl

03.11.2014, 22:46 #1 Last Edit: 03.11.2014, 22:51 by Lukáš Rotrekl
Tuším, že LED programovat nejdou ani přes Arduino ani jinak...

(Sorry, ale toto jsem si nemohl odpustit)  ;D
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Mirek Čech

Nebylo spíše primárně myšleno řízení RGB led pásku ?  Ale ledka i I2c sběrnicí by byla zajímavá novinka
Mirek

Ales Hakl

Jestli existuje ledka s I2C sbernici netusim, nicmene RGB LED s jinou digitalni ridici sbernici jsou relativne bezne. Nejbeznejsi je asi WS2812(B).

Radek Paos

Ano, mám, co přesně byste potřeboval? Arduino sice nepoužívám, ale celou řadu různých MCU i Raspi. Tedy pokud je tím myšleno opravdu využití nějaké řídící jednotky:) Rád poradím.
Od 15.9.2014 titul "Nejlepší bavič diskusí" Děkuji redakci za udělení

Jiri Dvorak

já jsem cosi lemtal i s tím arduinem, ale dotaz by chtěl poněkud upřesnit....

Jiří Schwarz

ARDUINO je krásná hračka, se kterou se dá stvořit i spousta praktických věcí. 13 PINů, které jdou naprogramovat jako vstupní nebo výstupní, několik z nich má programovou podporu pro PWM regulaci, to by se dalo použít nejen pro spoustu efektů s LED
Ale bez upřesnění dotazu je těžké radit něco konkrétního.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Michal Spurný

Představa je taková, zda by šel naprogramovat rotující efekt, tzn., že by LEDky na kruhovém boardu ''blikaly'' takovým způsobem, že by byl výsledný efekt rotujícího kotouče.

Jiří Schwarz

Maličkost, jedna z nejjednodušších školních úloh.
Nedefinovat porty jako výstupní, postupně je zapínat, vypínat, příkazem delay vkládat časovou mezeru...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)