• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 06:59

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak odstranit jiskru při zapojování spotřebiče?

Started by SedlakI, 21.11.2014, 12:33

previous topic - next topic

Jiří Schwarz

Quote from: Milan Hudec on 22.11.2014, 12:39
Hodně záleží na kvalitě vlastní zásuvky, po výměně bauhnusů ...

To není jen o zásuvkách.
Když oni ti kluci mají zajímavou strategii
Před několika dny jsem koukal v Plzni v jednom hobbymarketu na jistič EATON, B16/1 za cenu mezi 160 a 170 Kč. Spousta lidí pak sahne vedle a koupí XBS nebo něco ještě horšího za "kilo", tedy za cenu, za kterou by "u odborníků v centru města" měli jinou kvalitu např. toho Eatona a zbylo by jim na jízdenku na tramvaj.
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Vít Rotrekl

Quote from: Milan Hudec on 22.11.2014, 12:39
Hodně záleží na kvalitě tanga v pokojích studentek už několik let.

Když se s té Milanové věty odeberou nějaký slova, tak už to s elektrikou moc společnýho nemá :)
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Milan Hudec

Quote from: Jiří Schwarz on 22.11.2014, 19:18
To není jen o zásuvkách.
Když oni ti kluci mají zajímavou strategii
Před několika dny jsem koukal v Plzni v jednom hobbymarketu na jistič EATON, B16/1 za cenu mezi 160 a 170 Kč. Spousta lidí pak sahne vedle a koupí XBS nebo něco ještě horšího za "kilo", tedy za cenu, za kterou by "u odborníků v centru města" měli jinou kvalitu např. toho Eatona a zbylo by jim na jízdenku na tramvaj.

Jo jo zrovna jsem zapojoval jakousi zásuvku z hobby, navíc tureckou, za cenu toho hnusu by paní měla v elektroobchodě prakticky jakoukoli kvalitní.

Pavel Mašek 1

Quote from: SedlakI on 22.11.2014, 11:17

Jinak řečeno, pořeším si svoje a ostatním budu doporučovat spínací zásuvku za 50 s tím, že až odejde vypínač, koupí si novou. Je to lepší, než mít vypálenou zásuvku a koledovat si o další problémy.

Tuším na tuto zásuvku se spínačem byla na elektrika.cz recenze. Vše vyhovovalo až na délku kolíku. Takže opět problém a nedoporučovat.