• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 04:03

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Čím nahradit domácí telefon Tesla 4PF9001 a 4FP100870?

Started by Martin Lopata, 08.12.2014, 14:12

previous topic - next topic

Martin Lopata

08.12.2014, 14:12 Last Edit: 08.12.2014, 14:22 by Miroslav Minařík

Vidím tam dvě čísla: 4PF9001 a 4FP100870. Ani podle jednoho se mi bohužel nepodařilo dohledat nic bližšího. Byl jsem i na stránkách Tesly (http://www.teslastropkov.cz/katalog/ddz/audiosystemy/domaci-telefony/domaci-telefony.htm) a ani tam nevidím u žádného z existujících modelů, že by byl náhradou za tento. Pokud tomu správně rozumím, nestačí zakoupit libovolný domácí telefon Tesla, ale nějaký "kompatibilní". Pokud někdo tušíte, poraďte prosím.

František Šohajda

Kontaktujte Vašeho elektrikáře, ten pomůže!
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jirka Š. Svejkovský

A nebo napište do Tesly. Určitě vám poradí. Na výměnu telefonku elektrikáře nepotřebujete, na to stačí mírně nadprůměrná zručnost.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jiří x Svoboda

Zkuste české zastoupení:
Servis
Tel: +420 387 994 594
Mobil: +420 724 216 386
E-mail: servis@teslastropkov.cz

Pokud by nevěděli, zkuste i centrálu na Slovensku:

Servis
Tel: +421 54 7867 516
E-mail: servis@tesla.sk
Jiří Svoboda, vedoucí správy katalogu zboží K&V ELEKTRO

Jiří Novotný- Stryker

Kontaktujte Vašeho elektrikáře, ten pomůže!          >:(  Hrozná rada!

Jde vidět, že si na ledasco troufnete, tak zkuste telefon rozdělat, tak, ať vidíme svorkovnici s popisem. Z toho potom vyjdeme, předpokládám, že se jedná o systém 4+n napájený 8V.

Václav Třetí

Vyfotografovaný přístroj je z konce 50. nebo první poloviny 60. let. Měl by jít nahradit přístrojem 4FP 110 36 nebo 4FP 210 36 (elektretový mikrofon s předzesilovačem místo uhlíkového). Čísla svorek by měla souhlasit (pokud se po těch mnoha létech dobře pamatuji).

Jediný háček by mohl být v tom, že u těchto přístrojů bylo možné vyzvánění pomocí stejnosměrného proudu, což se používalo v případě bateriového napájení. Bzučák měl dva vývody, svorka č.4 byla vyvedena přímo z vinutí cívky a sloužila pro provoz na střídavý proud a na dnešních přístrojích již nepoužívaná svorka č.5 byla připojena na jiskřiště a sloužila pro provoz na stejnosměrný proud.

P.S. Jak jsem koukal na foto, přijde mi přístroj docela zachovalý a možná by bylo škoda ho zahodit, zkuste ho nabídnout třeba na Bazoši, možná po něm sáhne nějaký sběratel.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář