• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 00:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Ako je rozlisena schodna a neschodna strecha?

Started by DMNK, 08.02.2015, 22:31

previous topic - next topic

DMNK

08.02.2015, 22:31 Last Edit: 08.02.2015, 22:33 by Miroslav Minařík

Ako je rozlisena schodna a neschodna strecha v zmysle STN 33 3300?

Pavel Horský

Abych řekl pravdu, vůbec netuším, co je to "schodna a neschodna strecha" a už vůbec neznám STN. Nebo myslíte, že se u nás v čechách studují vaše normy?
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Roman Šafránek

STN 33 3300 Stavba vonkajších silových vedení
Bude se jednat o to, zda střecha je či není pochozí.

Lukáš Rotrekl

Předpokládám, že k ní platí adekvátní ČSN 33 3300.

QuoteAnotace textu normy ČSN 33 3300 (333300)
Norma platí pro navrhování a stavbu venkovních vedení nad 52 kV, (pro vedení do 52 kV platí ČSN 33 3301), včetně přípojek a provozovací sdělovací vedení energetických podniků s holými nebo izolovanými vodiči nebo se závěsnými kabely, a dále pro navrhování a stavbu křižovatek a souběhů venkovních i kabelových silových vedení se spojovacími sdělovacími vedeními, s drážními vedeními, s dráhami,........

Takže bych tipl, že se v tomto případě bude jednat o vzdálenost vedení nad střechou a bude rozdílná v momentě, kdy bude střecha přístupná a kdy ne... Ale není to můj obor, tak neumím říct, jestli se jedná o přístup jen servisní nebo i provozní......

Pavle: Myslím, že tvá reakce byla docela zbytečně prudká i vzhledem k tomu, že na fóru pár bratů slováků operuje....
Vysvětlit jde všechno, bohužel ne všem.....

Není mě jasné, jak to že, spousta lidí, kteří umí psát, neumí číst.

Daniel Hudzík

Som netusil, ze toto forum je obmedzene len pre Cechov...
Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.

Jiří_Hrubý

Definováno by to mělo být ve stavební části PD objektu. Před časem jsem se o to zajímal v souvislosti s jednou přeložkou.
ČSN 73 1901 definuje:
3.5 nepochůzná střecha
střecha, umožňující přístup pouze pro kontrolu stavu konstrukce i zařízení na střeše a nezbytnou údržbu
3.6 pochůzná střecha; provozní střecha
střecha využívaná pro účely dopravy, rekreace, umístění speciálního technologického vybavení objektů apod.
POZNÁMKY
1 Bližší terminologické označení se volí podle druhu provozu.
2 Pod termín provozní střechy se zahrnují i střešní terasy a střešní zahrady.
Existuje i v souboru STN, ale nevím, jak je to definováno tam.

DMNK

Quote from: Lukáš Rotrekl on 09.02.2015, 09:34
Předpokládám, že k ní platí adekvátní ČSN 33 3300.

Takže bych tipl, že se v tomto případě bude jednat o vzdálenost vedení nad střechou a bude rozdílná v momentě, kdy bude střecha přístupná a kdy ne... Ale není to můj obor, tak neumím říct, jestli se jedná o přístup jen servisní nebo i provozní......

Pavle: Myslím, že tvá reakce byla docela zbytečně prudká i vzhledem k tomu, že na fóru pár bratů slováků operuje....

Presne tak STN 33 3300 alebo CSN 33 3300 je to iste. Presne ako uvadzaju ostatni jedna sa o vzdialenosti od strechy. Podla mojich informacii je schodna strecha so sklonom do 25 stupnov no neviem, v ktorom predpise by som tento udaj nasiel nakolko potrebujem 100 percentnu informaciu. Inak slovenske a ceske predpisy su si velmi podobne a zatial som nenasiel lepsie forum ohladom elektro ako je toto :)

DMNK

Quote from: Jiří_Hrubý on 09.02.2015, 16:38
Definováno by to mělo být ve stavební části PD objektu. Před časem jsem se o to zajímal v souvislosti s jednou přeložkou.
ČSN 73 1901 definuje:
3.5 nepochůzná střecha
střecha, umožňující přístup pouze pro kontrolu stavu konstrukce i zařízení na střeše a nezbytnou údržbu
3.6 pochůzná střecha; provozní střecha
střecha využívaná pro účely dopravy, rekreace, umístění speciálního technologického vybavení objektů apod.
POZNÁMKY
1 Bližší terminologické označení se volí podle druhu provozu.
2 Pod termín provozní střechy se zahrnují i střešní terasy a střešní zahrady.
Existuje i v souboru STN, ale nevím, jak je to definováno tam.

Co v pripade starsich objektov kde nie je PD, resp. v PD tato informacia nie je uvedena? Tu normu si precitam. Dik za info

Pavel Horský

Quote from: Daniel Hudzík on 09.02.2015, 12:49
Som netusil, ze toto forum je obmedzene len pre Cechov...

On to někdo někde napsal?
Myslím, že se zbytečně čertíte.
Já jen napsal, že se u nás v čechách moc nestudují vaše normy.
To jsem vás jako národ tímto nějak urazil?
Pokud ano, je mi to líto.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz