• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

16.01.2026, 00:28

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Může být společná revizní zpráva pro elektrické zařízení a hromosvodní soustavu?

Started by Dušan Šnajdárek, 16.02.2015, 15:13

previous topic - next topic

Dušan Šnajdárek

Dostala se mi do ruky pravidelná revize elektrického zařízení (základnová stanice mobilního operátora) na které je v závěru uvedena "Zpráva o revizi hromosvodního zařízení".Je toto vyhotovení "na jednom papíru" možné...?

Zdeněk Friedrich

Radim Strycharski

Quote from: Dušan Šnajdárek on 16.02.2015, 15:13
Je toto vyhotovení "na jednom papíru" možné...?

Ano, obecně vzato je to možné a u malých technologických objektů i vhodné. Samozřejmě z titulu zprávy by mělo být na první pohled patrné, že jde o el.zařízení a hromosvod (systém ochrany před bleskem) a potom v závěru musí být dva posudky. První o bezpečnosti el.zařízení a druhý o shodě s hromosvodní normou (normami).

František Šohajda

Zakázané to žádným předpisem není!
Pokud bude mít všechny náležitosti .... ::)
Zatím jsem to nikde neviděl.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jirka Š. Svejkovský

Na objektu, jako je třeba rekreakční chata nevidím problém. Já to ovšem nedělám, stálo by mě to víc práce, než ušetřím na papíru.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Milan Illek

Nezáleží na tom zda je společná či ne, ale na tom jaké obsahuje nesmysly.  :(

Jan Bocek

Quote from: Dušan Šnajdárek on 16.02.2015, 15:13
Dostala se mi do ruky pravidelná revize elektrického zařízení (základnová stanice mobilního operátora) na které je v závěru uvedena "Zpráva o revizi hromosvodního zařízení".Je toto vyhotovení "na jednom papíru" možné...?

Základovka MO je z 80% systém ochrany před bleskem a zbytek je "elektrika". Možná proto tak RT postupoval a objednatel si to takto i přál.
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů
                   revize elektrického zařízení E1B
telefon:        777 273 732
email:           jan.bocek@safeb.cz