• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 14:32

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak pořídit zděný sloupek pro rozvadeče měření a zásuvek?

Started by Lukas Svaton, 08.05.2015, 11:53

previous topic - next topic

Lukas Svaton

Na pozemku mám vyústěné dva kabely (viz obr.)
Chtěl bych postavit zděný sloupek. Jaké skříně tam musí být? Chtěl bych od DCK Holoubkov. Musí tam být přípojková a elektroměrová? Bude tam denní a noční proud nízká sazba nízký a vysoký tarif a i zásuvky 380V 400V. Je lepší koupit případně řadu ES, nebo každou skříň zvlášť?

Musí být na zděnou nějaký projekt, nebo to postavím, nechám odborně zapojit s revizí a pak požádám o připojení do sítě?

Lukas Svaton

Jenom upřesnění.
Zásuvky nebudou na tomto sloupku ...
Jde mi jen o přivedení elektřiny na pozemek.
Území spravuje ČEZdistribuce.

Vít Rotrekl

Ty dva kabely jsou co? Jeden přívod druhý odvod?
Na webu DCK si najděte velikost rozvaděče, který potřebujete. Poradím vám, bude to typ ER212/NVP7P. A postavte pilíř s výklenkem na ten rozvaděč. Nezapomeňte nechat dutou díru na kabely.

PS: Proč chcete zdít pilíř, když dle mě vyjde levněji, koupit hotový rozvaděč i s pilířem? Typ ER212/NKP7P.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Lukas Svaton

Dva kabely netuším, ale dle kamaráda, jeden bude přívod a druhej odvod na další pozemek. Ale vážně netuším, já jsem pozemek koupil již od jiného majitele, než od obce, takže zatím zjišťuji, jak to tam je...

Zděný z toho důvodu, že mi přijde hezčí...

Milan Illek