• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 14:32

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Není kovová zábrana zásuvky v rozporu s normou?

Started by Franta Puklický, 14.05.2015, 15:07

previous topic - next topic

Franta Puklický

14.05.2015, 15:07 Last Edit: 14.05.2015, 15:59 by Miroslav Minařík
Foto z letištní haly. Asi proto, aby si lidé nemohli nabíjet mobily a notebooky.

Miroslav Minařík

Quote from: Franta Puklický on 14.05.2015, 15:07
Foto z letištní haly. Asi proto, aby si lidé nemohli nabíjet mobily a notebooky.

Technicky v tom nevidím nic špatného.
Převládá technické provedení na estetikou.
Záměr je nejasný.

Pokud chci znepřístupnit zásuvku, tak ji vypojím. Moc nevěřím tomu, že by někomu vadil cizá odběr při nabíjení mobilních zařízení. Spíše bych to odhadoval na nějaké místní provozní příčiny.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Vít Rotrekl

Přiklonil bych se k tomu, že je to nějaké mech zábrana, aby když v té zásuvce bude něco zastrčeno, třeba ten adaptér od nabíječky, tak by o to někdo nezavadil a nevytrhnul celou zásuvku.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

František Šohajda

Pokud je zásuvka správně zapojena, ničemu to nevadí. (dance)

Spíše vadí ten "za.ebaný" kolík PE barvou !
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Jiří Novotný- Stryker

Lidová tvořivost nezná mezí  ;D
Se divím, že ten přívodní kabel někde nešoustli, při tom počtu vrutů.

Jan Franěk

Nechápu tuto zábranu. Stačí koupit levnou zásuvku s vnitřními clonkami a taky ji už tu nikdo nebude moci snadno použít  ;D

Zrovna nedávno mě to stálo cca 5 minut, než se mi podařilo zapojit vysavač, aby kolega mohl uklidit. Clonky odolávali všem běžným trikům, dlouhé minuty. Ale vždy nemusí jít jen o levný šmejd. Doma mě podobně začíná zlobit jedna zásuvka Unica.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Jiří Schwarz

Quote from: Jan Franěk on 17.05.2015, 13:24
...
Zrovna nedávno mě to stálo cca 5 minut, než se mi podařilo zapojit vysavač,
...

Já jsem před několika dny sundaval kryt zásuvky, protože jsem potřeboval změřit impedanci a měl jsem s sebou jen Zerotest. Ten se prostě přes některé clonky připojit nedá  (zle)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Ludvík Kubík

Quote from: Jiří Novotný- Stryker on 15.05.2015, 12:01
Lidová tvořivost nezná mezí  ;D
Se divím, že ten přívodní kabel někde nešoustli, při tom počtu vrutů.

Také jsem byl nucen podobnou mechanickou zábranu použít, a sice pro vnitřní sirénu JA-80L, která je umístěna na veřejnosti přístupném místě, a plní hlavně funkci signalizace příchodového zpoždění na vstupu z velice rušné ulice.

Joscer

Jakože bonzuje, když přijde někdo pozdě do práce?
Chytrý napadne špatný názor, hlupák jeho autora.

Ludvík Kubík

Naopak, upozorní prvního, co přijde do práce, že je objekt ve střežení.