• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

14.01.2026, 22:41

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Používáte krabicovou Wago 221 už v praxi?

Started by Komerční sdělení, 25.05.2015, 08:02

previous topic - next topic

Komerční sdělení

25.05.2015, 08:02 Last Edit: 25.05.2015, 08:14 by Miroslav Minařík
WAGO: Páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně na českém trhu
   Nové páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně k dostání také na českém trhu. Při příležitosti uvedení na trh Wago přichází se speciální akcí pro nadcházející grilovací sezónu: při nákupu 1.000 kusů nových svorek získáte jako bonus stolní gril na dřevěné uhlí ve stylovém zeleném provedení. Akce platí pouze do vyprodání zásob stolních grilů, tak si pospěšte, ať bonus k nákupu této slavné svorky nezmeškáte.
   Zdroj: zde...

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Používáte krabicovou Wago 221 už v praxi?

MrPeter

Dávno... Až mě překvapilo, že je to taková novinka ;D

Jiří Schwarz

Jako velká novinka byly prezentovány na Amperu 2014, tam slibovali, že budou na trhu v červnu nebo červenci 2014.
Tak je dobře, že jsme se dočkali stavu, kdy se ve velkoobchodu nebudou divit co chceme, ale sahnou do regálu...
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

David Hruda

Svorky jsem si koupil, jsem s nimi spokojen.
A zelený stolní gril?  ::) Ten nechám potřebným...
Revize E2/A, montáže, projekty, alarmy ....
Znalec v oboru ELEKTROTECHNIKA: rozvody a instalace, spotřebiče, hromosvody a ochrana proti přepětí, revize el. zařízení a hromosvodů. ELEKTRONIKA: zabezpečovací systémy, spotřební elektronika
České Budějovice a Vyšší Brod, ČR
www.elektro-hruda.cz

Miroslav Minařík

S odstupem času znovu otázka jak se pracuje s novou 221?
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Jakub Sedláček

Vcelku dobře. Oproti předchůdkyni je vidět i dovnitř, takže lze vizuálně kontrolovat správnost vložení vodiče. Natahování páčky je o dost lehčí a není tak baculatá. Za mě  (jednicka)
"Neb člověk tvor zvířatům nadřazený jest, tedy tělem a duší oplývá, zoufalství propadnouti může"

Milan Hudec

Za mne spíše mínus, pokud nepotřebuji spojovat 4 slaněný, vracím se do historie.
Páčky se "samy" otevírají, stačí v krabici malinko zavadit a je to v ......
Je to daň za minimalizaci.

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 27.10.2015, 20:35
Páčky se "samy" otevírají,

Tedy doposud jsem měl za to, že se "nic neděje samo".
Jestli to Milane není nějaký duch co tě straší za tvé připomínky k některým materiálům!  (dance)
.

....

Vít Rotrekl

Ne ne, Milan má pravdu. Teda néé, že se otevřou samy, ale ten aretační mechanizmus má mnohem menší sílu, než u "první" generace. Takže při trošce neopatrnosti, se při vtěsnávání do krabice lehčeji uvolní.
Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)

Zdenek Hejčl

Nechtělo by to, v rámci výzkumného programu uživatelů vypracovat přesný postup montáže?  :D
Zatím jsem na problém nenarazil, pravda mladý utrhl páčku na předchozím typu...  ;)
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy
Výroba, montáž a servis vah. EU

Milan Hudec

Si děláš pr..., snad je to moje nešikovnost, ale mě se to už několikrát stalo, od té doby svorky pro sichr obtáčím izolačkou.
Při revizích jsem na otevřené svorky narazil už také, vidím to do budoucna na problém.

Jiří Schwarz

Já to vidím jako konstrukční nedokonalost.
Zkuste si s páčkou na svorce pohnout, jaký je tam "volný chod", když tam není vodič.
Pak si tam dejte 2,5-ku a zkuste jaký rozsah volného pohybu páčka má.
Skutečně když se do krabice dá víc vodičů nebo se nad spojené vodiče dává strojek, dokáže tlak nějakého z vodičů páčku stisknout a vodič uvolnit.
Izolačku beru jako jistou furmu pojistky, u jednoho rozvodu jsem svorky zajistil kousky bužírky, na které jsem si psal označení vodiče (na páčkové řady 222 se dalo psát přímo...)
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)

Miroslav Minařík

Quote from: Milan Hudec on 28.10.2015, 06:06
... ale mě se to už několikrát stalo, od té doby svorky pro sichr obtáčím izolačkou....

Tak to je tedy brutus! A co na to Wago ČR? Už to někdo komentoval?
.

....

Milan Hudec

Ono situací kdy potřebuji spojovat čtyřku slaněný není zas až tolik a pro standartky lze použít waga v obvyklé kvalitě.