• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu bojler připojit přes zásuvku?

Started by Vlasta 123, 11.06.2015, 09:25

previous topic - next topic

Jan Franěk

Důvod, proč nemám moc rád tento způsob  připojení bojleru. Nebude to dlouho trvat a vyhřátí se projeví i na zásuvce. Problém se bude stupňovat.

Zde byl využíván jen o nárazově a cca 2 roky. Jedná se o chalupu a její velmi málo využívanou část, určenou hostům.
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

Václav Komárek

A zase to samé poškození.... Proč je vždy opálený PE ? 

Jan Franěk

Quote from: Václav Komárek on 20.08.2015, 18:38
A zase to samé poškození.... Proč je vždy opálený PE ?  

??  Já vidím opálený N  :-\
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585

František Šohajda

Quote from: Jan Franěk on 20.08.2015, 17:57
Důvod, proč nemám moc rád tento způsob  připojení bojleru. Nebude to dlouho trvat a vyhřátí se projeví i na zásuvce. Problém se bude stupňovat.

Zde byl využíván jen o nárazově a cca 2 roky. Jedná se o chalupu a její velmi málo využívanou část, určenou hostům.

Takové vyhřátí vodiče ať už N nebo L je zcela běžné u auto-praček starší výroby..
Několik jsem jich preparoval /těch vidlic/a byl vždy špatně zalisován vodič do dutinky! Není to v žádném případě spojením vidlice -zásuvka!! :o
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Václav Třetí

Mohu potvrdit slova kol. Šohajdy, také jsem pátral po příčinách těchto vypálených spojů a vždy byla na vině vidlice flexošňůry - buď je špatně zalisováno nebo je zalisována jen část lankového vodiče, protože byl poškozen při odstraňování izolace nebo při lisování do kolíku nevhodným lisovacím nástrojem.
Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář

Václav Komárek

29.08.2015, 14:27 #41 Last Edit: 29.08.2015, 14:33 by Miroslav Minařík
Za triviální chybu PE vs. N se omlouvám, :'(  za vysvětlení, resp. upřesnění jsem vděčen. ;)