• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

15.01.2026, 08:59

News:

PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

Jak vypočítat vrcholový tah v kN pro betonový sloup?

Started by Radek Červený, 14.07.2015, 15:34

previous topic - next topic

Radek Červený

14.07.2015, 15:34 Last Edit: 14.07.2015, 18:57 by Miroslav Minařík

Nedokážete někdo poradit jak vypočítat vrcholový tah v kN pro betonový sloup s vedením AES?
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří_Hrubý

Montážní tabulky od ENSTO, pokud nejsou někde na netu, mám je v počítači v práci.

Radek Červený

Už jsem je tu také našel  ;) Jen ještě, zda se jim dá věřit.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Jiří_Hrubý

Vím minimálně o dvou projektantech, kteří z nich vychází a ověřují to ještě v SW.
Ale u AESu je to tak nějak obecně, že 4x16-35mm2 300 (450), 4x35-70mm2 600, 4x70-120mm2 1000. Limit je stejně daný našponováním kabelu na povolený tah.
Zajímavé je, že při stržení (lesáci, jezedáci) stejně většinou povolil dřív sloup než AES, takže lze předpokládat při přešponování v létě problém v zimě.

Radek Červený

Každopádně d.kuji  ;) Teď mi vychází 300, vzhledem k tomu, že tam je ještě varianta kabelu 4x50 to stejně asi skončí na 500.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz