• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Mohu připojit bojler pomocí programovatelné zásuvky?

Started by Tomáš Paleček, 28.08.2015, 12:07

previous topic - next topic

Josef Martinec

U spínané zásuvky chybí ochrana proti zámrzu  tudíž budete stejně muset aspoň "hodinku" nechat bojler natopit. Další věcí je zda máte HDO s přiznanou sazbou pro bojler D25 -D26 atd, často totiž připojení bojleru přes zásuvku vylučují podmínky distributora. 

Pavel Sládek148

To se mi tedy nezná v podmínkách distributora je jen to, že bojler musí být blokován v době vysokého tarifu. O blokování v nízkém tarifu není řeč. Proč taky, vždyť se bojler sám vypíná po natopení termostatem.

Jan Žák

Quote from: Tomáš Paleček on 28.08.2015, 12:07
Mohu propojit bojler 2,2 kW pohyblivým přívodem s programovatelnou zásuvkou? Jsme přes týden mimo domov a chceme vodu ohřívat jen v pátek. Nebo máte jiné řešení?

Defakto, kromě osvětlení akvárka a vánočního na okně je bojler na chatě další aplikace pro digitální týdenní spínací hodiny.Většina, které jsem viděl je na 16A a pokud to není uplně čína za 60kč, tak nevidím důvod, proč by toto nebylo vhodné použít.Někteří výrobci dodávají bojlery se šnůrou a pokud na chatě není sazba a jezdim každý týden nemá cenu zapínat bojler dálkově přes GSM.Ktomě toho při použití GSM musim mít paušální kartu s výhodným tarifem..

Patrik Mlynar

Quote from: Jan Žák on 03.09.2015, 19:04
.Ktomě toho při použití GSM musim mít paušální kartu s výhodným tarifem..

Slovenske O2 ponuka kartu, kde sa plati len to, co sa prevola , presmskuje a nema ziadne poziadavky na minimalny mesacny pocet sms. Pausal nie je potrebny, mam to priradene k svojmu hlavnemu telefonu na tu istu fakturu. V lete tam je par mesiacov nulova prevadzka, az z jesene opat zacnem zapinat elektrokotol na dialku.
Miestny elektrotaliban zacne citovat svate normy  ....

Milan Hudec

Měl jsem několik takových časáků rozebraných a v praxi bych jim důvěřoval tak do pěti Ampér.