• Welcome to Diskuse2 Elektrika.cz. Please login or sign up.

Jak by vyměnil vypínač hodinový manžel?

Started by Petr Stastny96, 30.08.2015, 10:59

previous topic - next topic

Jaroslav Hasala

Odkaz už není aktivní.
je zde jen text :

"Tento materiál byl vymazán, aby nenaváděl k porušování legislativy. Redakce se omlouvá."
elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919
email : jarda@hasala.cz

Miroslav Minařík

Quote from: Jaroslav Hasala on 31.08.2015, 09:47
Odkaz už není aktivní.
je zde jen text :

"Tento materiál byl vymazán, aby nenaváděl k porušování legislativy. Redakce se omlouvá."

Rozumný počin redaktorů.
.

Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
....

Proud a napětí objevíte vzápětí!

Joscer

10.09.2015, 10:57 #20 Last Edit: 10.09.2015, 13:08 by Miroslav Minařík

Některé pasáže - největší blbosti - byly vystřiženy a nahrazeny textem.

http://www.playtvak.cz/vypinac-si-opravte-sami-0so-/hodinovy-manzel.aspx?c=A150824_133307_hodinovy-manzel_kuko

Přece nezahodí takové dílo, jen ho schovali...
Chytrý napadne špatný názor, hlupák jeho autora.

Radek Červený

A stejně ten nový vypínač dal šmudla křivě  ;D
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Pavel Horský

Vypínači říká "krabička", závada vypínače - "vypínač vyhořel", zapojuje "fázi, nulu a zbytek" a ještě k tomu to nejsou vodiče, ale "dráty".
Nooo, to je tedy hnus.
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B
Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví
Návrhy a výpočty umělého osvětlení
Návrhy ochrany před bleskem a přepětím
Revizní technik E1B
http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602
email: projektant-elektro@seznam.cz

Radek Červený

Tady Pavle vidíš, že se do elektriky může sr*t kdejaký hňup, a to ještě veřejně. Taková veřejná degradace řemesla.
V podstatě je to úplně stejné, co s gastronomií udělali hovada formátu Babica a Láďa Hruška.
Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

Petr M

Quote from: Radek Červený on 11.09.2015, 07:57
V podstatě je to úplně stejné, co s gastronomií udělali hovada formátu Babica a Láďa Hruška.

No a do třetice všeho hnusnýho televizně gastronomickýho, Radek Kašpárek na Blbandově. Bylo by fajn ho do té elity přidat, aby se necítil ukřivděn. Včera jsem měl možnost vidět, jak vařil. S ženou jme se neshodli, jestli je retarda, nebo napumpovaný Ečkem. Zato kdybych dostal pětikačku za každý slovo "prostě", "jednoduše" a "skvěle", tak mám během dvou dílů splacenou hypotéku (zle). A korunu tomu nasadil, když tvrdil, že je to indický recept a smažený kalamáry tam cpe místo hovězího, protože to líp chutná...  :o

Btw, ten s hruškovýma povidlama v palici to prý bere na Pipce místo Přemka. Tak třeba začne fušovat i do elektrokutilství...  (zle)  (zle)  (zle) Chce se mi blejt už jenom při té představě.
Jsem programátor jednočipů, zaměřený na automatizaci. Se zájmem o silnoproud od pěti let, maturitou elektro a papírama na to, abych mohl svůj výtvor legálně otestovat pod napětím do 1kV...

Radek Červený

Quote from: Petr M on 11.09.2015, 08:09
No a do třetice všeho hnusnýho televizně gastronomickýho, Radek Kašpárek na Blbandově. Bylo by fajn ho do té elity přidat, aby se necítil ukřivděn. Včera jsem měl možnost vidět, jak vařil. S ženou jme se neshodli, jestli je retarda, nebo napumpovaný .....

Podepíši se pod každé slovo tohoto příspěvku. Smutné na naší společnosti je to, že z kdejakého hňupa, co se postaví před kameru, o řemeslu ví jak porodní bába o kladivu a učí národ jen kde co a jak odrbat, se udělá prakticky přes noc hvězda. A z toho se mi chce blejt, velebnosti....

Včera jsem zrovna namátkou koukal na Zdeňka Pohlreicha. Natáčeli v učilišti. Bylo tristní, co umí kuchaři ve třetím ročníku. Takové nastavené zrcadlo našemu učňovskému školství. Ve třeťáku neumí zapnout konvekťák, nakrájet maso, cibuli u krájení drží jak prase kost a moje 4,5 letá dcera by ji měla nakrájenou stejně rychle a čočka s párkem je vrchol jejich kuchařského umění. A ono to pak v praxi i podle toho vypadá.
Když už jsem zmínil toho Pohlreicha. To je člověk, kterého si nesmírně vážím. Nejenom že umí své řemeslo, ale ještě umí i obchod a ekonomiku provozu hospody, co mnoho hospodských, evidentně podle obsahu některých dílů, neumí. Myslím, že dodnes mnoho lidí už hodně naučil a mnoho lidem hodně dal.
Ale to se už vlastně dostáváme k obchodním dovednostem a to stejné platí i o některých OSVČ i v naší branži.
www.elektrikabrno.cz
info@elektrikabrno.cz

František Šohajda

QuoteBylo tristní, co umí kuchaři ve třetím ročníku. Takové nastavené zrcadlo našemu učňovskému školství. Ve třeťáku neumí zapnout konvekťák, nakrájet maso, cibuli u krájení drží jak prase kost a moje 4,5 letá dcera by ji měla nakrájenou stejně rychle a čočka s párkem je vrchol jejich kuchařského umění. A ono to pak v praxi i podle toho vypadá.

Něco podobného je to i v elektrooborech... :'(
Nedávnno jsem mluvil se známým, syn šel do nádstavby na elektriře....asi 5 lidí, dva z nich zedníci....prý se v zednictví moc nevyznali ! (zle)  Zato budou určitě dobří v elektrice.
RT -EZ   - elektroinstalace domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...

Zdeněk Mazač

Také nemám dobré zkušenosti s dnešními absolventy, ale i dřív to nebylo nic moc.
Někdy v 80 letech jsem dostal partu učedníků 3 ročníku těsně před vyučením k ruce, dal jsem jim sekat otvor pro rozvaděč. A už jsem slyšel, to neumíme, nikdo nás to neučil, dělat to nesmíme, nemáme to v osnovách. Dobrá, dal jsem jim jinou práci....a velmi brzo jsem je odmítl. A vlastně tohle zažívám dodnes. Ale přiznávám, že i já jsem vždy nastupoval do zaměstnání jak elév, vždy jsem se musel učit od začátku. A vzpomeňte si, kolik spolužáků zůstalo v oboru u řemesla? Kolik se jich přeškolilo na jiný obor. Bylo to vždy a bude, s tím nic nenaděláme.

Hugo K.

Dnešní absolvent sice neumí zapojit vypínač, ale ví, kolik by si vydělal jako elektrikář v Německu. ;D ;D ;D ;D
Abychom jen nepomlouvali, najdou se i opravdu šikovní absolventi.

Pavel Ryšavý

http://hobby.idnes.cz/playtvak-hodinovy-manzel-lustr-dnr-/hobby-dilna.aspx?c=A151010_134020_hobby-dilna_bma

Tak se nám odborníci pustili do výroby elektrických zařízení.

odlehčení tahu na kabel - neřešíme
chlazení zdroje - neřešíme
odstranění pnutí z tepelně namáhaného skla - neřešíme

Ale máme originální lustr
Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70

Jirka Š. Svejkovský

Quote from: Pavel Ryšavý on 13.10.2015, 13:23
Tak se nám odborníci pustili do výroby elektrických zařízení.

Takových lustrů a lampiček samodomo výroby se dá najít po chalupách mraky. Dřív třeba frčely stínítka vyřezávaná z překližky a nikdo absenci CE neřešil.

Asi bych to jako velký problém neviděl.
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B

Jan Palička

Quote from: Jirka Š. Svejkovský on 13.10.2015, 13:55
Asi bych to jako velký problém neviděl.

Problém to bude, až se ty dráty z objímky uvolní a v nastalé tmě flaška z ostrými hranami spadne někomu na ruku nebo na hlavu. Nebo až se to flaškové sklo vyhřeje a rozsype se všude kolem. Nebo až budu měnit žárovku. Nebo.....
Zlatý lustr z překližky......